Hej och hå, livet rullar på

Onsdag

När jag vaknade hade jag ett sms om att paketet som skulle lämnas av EaryBird hade ställts utanför min dörr. I min värld är det alldeles obegripligt att det ens är tillåtet att dumpa folks paket på golvet utanför dörren. Där jag bor måste man vara snabb innan någon annan tar paketet.

Kastade på mig kläderna och utan att ens ta en kopp kaffe gav jag mig av på en 6 mil lång resa, 3 mil åt varje håll, för att hämta mitt paket. Som kanske, kanske inte, skulle finnas på golvet. Nu gjorde det det eftersom jag var snabb och ingen kommit på idén att ta det ännu. Men så onödigt att utsätta människor för sådan stress. Det fungerar säkert alldeles utmärkt i trygga villaområden. Men inte i förorter i storstäderna.

När jag nu ändå var ute på tur passade jag på att kolla på laptops med touch. Det finns inte så många att välja på, men jag har ett par kandidater ifall nu inte F kan laga den jag har. Det är verkligen ett irriterande glapp i den.

Smet in på IKEA och köpte kaffe och ett par pizzabitar. Jag var vrålhungrig. Man hade nu infört att man får en kod, en sådan där som ska scannas av kaffemaskinen. Det är helt okej för mig eftersom jag aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, skulle komma på tanken att stjäla en kopp kaffe. Men jag blir upprörd av att det ens behövs. Vad är det med folk numera?!!

Åkte tillbaka till stugan och tillbringade eftermiddagen i sängen med katterna som låg där i omgångar med mig. Packade sedan matlådan och gav mig av mot jobbet i Uppsala.

Torsdag

Var jättetrött efter natten och var tvungen att vila en bra stund innan jag orkade ta mig hem. Väl hemma sov jag till klockan var strax efter 18. Drack lite kaffe och åt en macka. Pratade med H i Gävle och sedan åkte jag till jobbet.
Innan jag gav mig av tömde jag 10 millimeter i regnmätaren, på morgonen tömde jag femton. Så ja, det regnar.
Tog vägen via Willys och köpte en färdigrätt, kålpudding, och ett paket kakor åt oss som jobbade.

Natten var betydligt lugnare och mindre jobbig än den jag haft natten innan.

Fredag morgon

Var hemma redan en kvart över åtta. Tömde 12 millimeter i regnmätaren, gjorde kaffe och en macka, pojkarna fick mat och jag gick och la mig. Det var sovdag.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek, Uppsala. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hej och hå, livet rullar på

 1. Znogge skriver:

  Vilken tur att paketet fanns kvar. Vi har valt early bird några gånger och här har det fungerat bra. Dock hämtar vi in paketet direkt på morgonen för inte ens här är det en självklarhet att det skulle få ligga kvar.
  Själv har jag inte varit på IKEA på flera år men i min värld gäller att ärlighet varar längst. Så verkar det inte vara för alla utan gratis är gott är det som gäller.

  Kram och god fredag!

 2. Ingrid skriver:

  Väljer man Early bird sin leverantör, så utsätter man sig ju för risken att bli av med paketet. De fotograferar när de lämnat av ett paket, för att ha som bevis att de skött leveransen. Vill man inte utsätta sig för risken att få sitt paket stulet får man välja ett annat leveranssätt.
  Hoppas att du sover riktigt gott nu!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Vid de två gånger jag fått paket med EarlyBird har jag inte valt det. Jag har inte ens blivit informerad om det vid köpet. Hade jag vetat att de skulle skicka på det viset hade jag avstått köpet helt och hållet.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *