In the early morning rain

Vaknade tidigt på lördagsmorgonen. Vid 6-tiden. Plötsligt for Kingston upp och sträckte sig för att se ut genom sovrumsfönstret. Jag blev förstås nyfiken på vad han såg.

Utanför fönstret stod tre rådjur och åt på mina växter. Eftersom jag hyser agg mot dem redan innan bankade jag på fönstret och de flydde. Först efteråt insåg jag att jag borde tagit en bild på dem. Kanske, kanske inte, blir det fler tillfällen. För jag vill faktiskt inte att de ska äta på mina växter.

Ägnade dagen åt att plugga, dricka kaffe och plugga lite till. Började titta på en TV-serie. Byltade på mig regnkläder och gick till toaletten.

Kom på att jag nog borde äta något och tinade upp ett gäng köttbullar. Att ta med mat till jobbet på BRIVA tänkte jag inte bry mig om. Det är så sällan jag hinner äta den. Sist åt jag min nattlunch 5:30. Då är det ju dags för den där sista koppen kaffe innan man dokumenterar och förbereder rapporten till dagpersonalen. Alltså helt fel tid att äta.

Packade ihop det jag skulle ha med mig. Gav pojkarna mat och gav mig av för att hinna ta en sväng förbi hemmahemma.

När jag kom ut för att gå till bilen var de tre rådjuren inne hos grannen och tuggade på växter.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek, Uppsala. Bokmärk permalänken.

4 svar på In the early morning rain

 1. Ingrid skriver:

  Vi har många rådjur på Gotland, men trädgårdarna verkar de lämna ifred. På åkern utanför Stenstugu kan det gå flockar på 6-8 stycken, men jag har aldrig sett att de varit i trädgården. Likadant är det här på Odvalds, inte ett rådjur i sikte, trots att de finns i skogen precis utanför området.
  Hoppas att du har en skön söndag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Här härjar diverse vilda djur runt i trädgårdarna Jag fick varenda knopp på mina tulpaner och hyacinter avbitna i våras och jag har inte förlåtit dem än. Bävern har tagit flera stora träd för mig och många grannar har drabbats. Det är något osunt med vilda djur som går inn i trädgårdarna så här stadsnära. För mitt ”landet” är inte på landet utan väldigt stadsnära.

   Min söndag har hittills bestått av mest sömn, men nu är jag igång med lite kaffe, tilltugg i form av köttbullar och en TVserie som jag inte riktigt vet vad jag tycker om.

   Ha en fin kväll!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vi har gott om rådjur här och jag tycker att de är fina men tuggandes i trädgården vill man verkligen inte ha dem.

  Kram och god söndag!

  • Kraka skriver:

   I Stockholmsområdet är det mer regel än undantag att de mumsar i sig allt som växer i trädgårdarna. Även när det finns grönska att tugga på i markerna utanför.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *