Sju veckor har redan gått

Jag hade en sådan där perfekt natt. Lagom att göra så jag kände att jag hade koll på mina patienter och hann med. Hann dricka kaffe och fram på morgonkvisten, vid 5:30, åt jag faktiskt mat jag fick av en av undersköterskorna. Hon ville att jag skulle smaka på hennes indiska gryta. Vegetarisk, stark och jättegod.

Åkte hemåt med ambitionen att jag nog skulle kunna köra hela vägen. Men det dröjde inte länge innan jag kände att jag behövde vila. Jag hade ju hållit igång i drygt ett dygn. Vaknade på lördagsmorgonen vid 6-tiden.

Stannade på CirkelK vid avfarten Knivsta och köpte kaffe och en baguette med skagenröra och ägg. Fikade i bilen, blundade lite av och till lyssnade på ljudbok. Under tiden hann jag fundera på karlars beteende. Trots att det finns toaletter att låna inne på macken ställde sig den ena karln efter den andra och kissade rätt ut i gräset vid rastplatsen. De såg att jag satt precis framför dem och ändå ställde de sig bara mitt framför och drog fram pillesnoppen. Det kom nya bilar med karlar som parkerade, klev ut och kissade vid rastplatsen. Så himla ofräscht! Där folk ska sitta vid borden och fika och äta. Kanske har barn med sig som leker i gräset. Där har de verkligen blivit en attitydförändring. Även om karlar gärna kissar lite varstans så får det väl vara måtta på hur och var.

När jag kom hem såg jag Kingston i köksfönstret. Han väntade antingen på mig eller på mjukmat. Han fick mat och sedan hoppade han upp i sängen hos mig och rullade ihop sig. Så han väntade nog på både mig och maten. Givetvis fick Orvar också mat och jag tror han också la sig hos mig. Men då hade jag redan somnat.

Hade alarmet på 16 men gick inte upp förrän 17. Gjorde kaffe och en knäckemacka. Värmde lite köttbullar och fortsatte titta på Vår lilla hemlighet på svtplay. Vet inte vad jag tycker om den egentligen. Är fortfarande på andra avsnittet. Den är väl tänkt att vara rolig och dråplig men är mest tragisk med två män som försöker komma undan med ett dråp. Jag skulle vilja skriva komma undan med ett mord, men eftersom de inte dödade med uppsåt så klassas det väl som dråp antar jag. Suck! Kan ju inte låta bli att se alla fyra avsnitten så jag får veta hur det går.

Kvällen fick bli en lugn hemmakväll i stugan. Lite playTV, ett glas vin, lite läsning, lite ljudbok, några telefonsamtal. Det blev en bra avslutning på arbetsvecka sju efter semestern. Tiden går fort när man har roligt sägs det ju. Men den går också fort när man har fullt upp hela tiden.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek, Uppsala. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sju veckor har redan gått

 1. znogge skriver:

  Men så irriterande! Finns det en toalett så ska den självklart användas och det gäller även män. Skulle det vara mitt ute i skogen har nöden kanske ingen lag men vid en rastplats…
  Hoppas TV-serien tar sig men ibland vet man inte vad man ska tycka.

  Kram och god kväll!

 2. Ingrid skriver:

  Män är verkligen lite konstig ibland och hur går det med handtvätten efter det där friluftskissandet.
  Den tv-serien har jag sett och tyckte att den var ganska konstig. Jag ska inte förstöra nöjet för dig genom att kommentera slutet.
  Ha en glad måndagskram!

 3. Ann-Marie skriver:

  Känner nu att jag vill berätta om min hund Buster som jag hade för många år sedan. Hade lärt honom att skälla på kommando, han var ingen stor hund men hade ett kolossalt grovt skall som höll de flesta på avstånd.
  När vi träffade på någon man som hade detta äckliga beteende att ställa sig och kissa helt ogenerat så smög vi upp bakom så nära vi kunde och så kommenderade jag lågt ”skall”.
  Effekten av det blev ganska rolig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *