Så var det dags för vecka åtta

Måndagen blev verkligen ingen hit. For omkring för att få ett ärende fixat med lite tveksamt resultat. Det enda som var bra var lunchen.

När jag var i Nacka Forum passade jag på att äta lite lunch p O’Learys. Valde bland dagens och bestämde mig för den lite extradyra kalvnoisetten.

Började med sallad medan jag väntade på maten. Sedan kom huvudrätten.

Det var gott men inte någon sensation. Efteråt drack jag en kopp svart kaffe.

På banken hade jag sprungit på en gammal fling. Vi hade en kort relation precis efter att jag separerat i början av seklet. Har väl sett honom någon gång under åren och bytt några ord. Vi hann inte byta många ord nu heller för det var snabbt hans tur att gå till bankdisken.

Efter maten åkte jag hem. Hade egentligen velat gå runt lite i centrumet men orkade inte. Annars är det så pass stort att en vanlig måndag behöver man inte trängas.

Vad som hände när jag kom hem vet ni ju. Jag mår verkligen riktigt dåligt av att fått veta att grannen spionerar på mig och håller koll på när min bil står på parkeringen och när den är borta. Alltså vet hon när jag är hemma i stugan och latar mig istället för att rensa ogräs och skötta trädgården. Så är det naturligtvis inte alls. Jag kan mycket väl vara borta fast bilen är kvar. Dessutom ska ingen bestämma vad jag gör på min fritid. All icke arbetstid är dessutom inte fritid eftersom högskolestudier är att jämställa med arbete.
Idag är jag vaknade hade jag så gärna satt mig ute i solen med mitt eftermiddagsmorgonkaffe. Men jag avstod. Ville inte visa att jag var vaken. Skulle iväg på kvällen i annat ärende och hon kunde gott få tro att jag åkt till jobbet då.

På vägen till parkeringshuset sken morgonsolen och en fjäril njöt bland buddlejans vackra blommor.

På vägen hemåt stannade jag till för lite tisdagsshopping. 5% är alltid 5% och det vill jag ju inte missa om jag kan styra inköpen till tisdagen.
Mjukmat, bröd, ost, tacoskal och olika grönsaker var väl i stora drag det som fick följa med hem.

Sov riktigt gott när jag lagt mig och vaknade av mig själv vid 14:30-tiden. Alarmet stod på 17:00. Solen sken ute men jag valde att stanna inomhus.

Ostkaka köpte jag visst också… Fick bli min middag.

Åkte hem till människobyn för att göra ett par ärenden och ta ett bad och tvätta håret. Skulle träffa F också som skulle kolla på min dator. Men det blev sent och sedan visade det sig att han inte hade en så liten 6-kantsnyckel som behövdes. Vi får lösa det imorgon. Kanske kan K titta och fixa.

Packade ihop och åkte tillbaka till stugan. Klockan var mycket och ett och annat vägarbete råkade jag på. Men på det stora hela gick resan bra.

Fixade lite åt kattpojkarna och satte mig sedan i sängen med lite rött. Som tilltugg hade jag några kex med ramslök och havssalt. Eller egentligen är det små bitar av fröknäcke. Magiskt goda utan något på.

Produktbild för Ramslök och Havssalt

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Så var det dags för vecka åtta

 1. Znogge skriver:

  Grannen har inte ett dugg med dig att göra och hon ska inte lägga sin näsa i blöt. Mitt råd är att strunta i henne men med hennes beteende är det verkligen inte det enklaste.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Nej, det är inte lätt när människor gör så märkliga saker som att hålla koll på detaljer i ens liv. Att ens komma på idén att man skulle kunna veta om jag jobbar eller inte beroende på om min bil är parkerad eller inte. Men överhuvudtaget är det en atmosfär av kontroll i stugorna. ”Ska du åka till jobbet nu?” är en ständig fråga från olika grannar. Precis som att jag behöver redogöra vad jag gör och varför.

   Kram

   • Maria Ström Nilsson skriver:

    Det är tråkigt om du upplever att grannen ”spionerar” på dig. Så vill vi inte uppleva våra grannar. De som säger ” skall du till jobbet” kanske egentligen söker kontakt . 🙅‍♀️

    • Kraka skriver:

     Ärligt talat blev jag lite chockad när hon själv berättade hur hon håller koll på mig och när hon gick in och tittade efter i sin almanacka vilken dag hon pratat med mig om att några grenar sträckte sig in på hennes tomt så blev jag rädd.
     Om andra frågar av nyfikenhet eller för att ha koll vet jag inte, men man har ett stort mått av nyfikenhet och lägga sig i här.
     Nej, jag har inte upplevt att grannen spioner. Men nu har hon ju berättat för mig att hon gör det och då tycker jag det känns obehagligt. Hade hon varit polis hade jag kanske förstått att det ligger i hennes natur. Men, for god´s sake, hon är förskollärare. Visserligen av typen som tror att hon ska uppfostra hela världen. Hon skriver lappar i duschen där hon inte föreslår saker utan har en imperativ ton. Jag vet inget om hennes liv utanför koloniandet mer än att hon slutade jobba helt för 4 år sedan.

 2. Ingrid skriver:

  Vilken konstig granne du har! Kan hon inte skaffa sig ett eget liv och låta dig leva ditt i fred.
  Ha en fin onsdag!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *