Inte samma pussel

Idag var det dags för kursstart i en av mina kurser den här hösten. Uppstarten hölls på zoom och det blev faktiskt riktigt bra. Kursledaren var noga med att man skulle räcka upp handen och få ordet. För ett av de problem jag upplevt med zoom är just att det bara är vissa som pratar hela tiden och att man inte får något utrymme hur mycket man än försöker. Men här fungerade det perfekt.

Vi hade, som sagt, bara en timme uppstart och sedan klädde jag mig klart och gav mig av. Började med att hämta två bokpaket i Instabox på Willys i Sköndal. Sedan åkte jag för att träffa K.

K bjöd på en kopp kaffe medan han skruvade isär min laptop. Någon lös sladd fanns inte att se och det var förvånande lite damm och i stort sett inga katthår inuti. Jag har ju sett tidigare laptops jag haft och där har funnits hår nog för att tillverka en ny katt. Det man däremot kunde se tydligt, och som jag misstänkt, var att högtalarna var spruckna.
Vi pratade om högtalare och K visade en liten rund sak som han kopplade in. Jättebra ljud. Vi kollade och den fanns inne hos Webhallen i Barkarby. Vi lade en beställning som skulle hämtas.

Vi åkte sedan mot Barkarby och började med Webhallen. Sedan ville K in på MAXI för att köpa vita bönor. Jag borde väl gjort inköp där också, hade lovat F att köpa dricka och sötsaker eftersom han var förkyld. Men det glömde jag helt.

Efter MAXI åkte vi till Elgiganten för att kolla på en ny laptop. Vi var rörande överens om den jag tittade på redan för någon vecka sedan. Men jag har visst lyckats skrämma den jag har genom att hota med att byta ut den. Så nu har den skärpt till sig och inte haft några allvarligare flimmerryck. Så jag ska avvakta. Jag tog fram den jag har för att jämföra en sak och försäljaren sa att jag hade en riktigt bra dator och att han skulle inte bytt den så länge den fungerar. Då är man proffs. För en mindre seriös försäljare skulle väl försökt få sälja en ny till mig. Speciellt som det inte är någon av de billigare modellerna. Varken den jag har eller den som skulle vara aktuell vid nyköp.

Sedan var det bara lunchätandet kvar. På Max i Barkarby var det byggarbetsplats och vi valde att inte äta där. Speciellt som en av byggjobbarna sa till oss att det inte fanns någon läsk. Istället åkte vi till Max i Solna. Jag hade lovat K att bjuda på lunch och han fick välja ställe. Jag hade nog gärna ätit på IKEA, men han var inte bekväm med att gå in där bland folk. Kanske är jag slarvig som går på ställen som IKEA. Men jag håller avstånd och eftersom jag hela tiden rör mig i högriskmiljö, som sjukhus är, så känns det oundvikligt. Jag är mer rädd för den nya mutationen som det finns många verifierade fall av i Uppsala. Minns inte vad den heter, men är en typ av gamma som muterat.

Jag skjutsade hem K och åkte sedan till Stora Coop i Sundbyberg och köpte två Cola zero och en chokladkaka. Därefter åkte jag till F och bad honom komma ner och hämta i porten. Han var verkligen förkyld, men han tror sig veta att han blivit smittad av E:s småbarn.

På vägen mot stugan började det regna. Där rök chansen att klippa gräset. Istället pluggade jag flitigt.

Jag gillar verkligen K. Han är den där pusselbiten som saknas och som passar perfekt. Problemet är att vi inte lägger samma pussel.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inte samma pussel

  1. znogge skriver:

    En säljare som inte envisas med att sälja är en seriös och bra säljare. Sådant gillas. Många hade säkert gjort precis tvärtom misstänker jag. Då hoppas vi att datorn håller sig vid liv ett tag till.
    Ännu en fullmatad dag för din del. Det är superviktigt att alla räcker upp vid digitala möten för annars blir det kaos.

    Kram och god natt, om du inte ska jobba…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *