Totalt psykbryt

Jodå, det blev en totalkollaps. Men låt oss börja där vi slutade i senaste inlägget. Det verkar varit i onsdags. Dessvärre kommer jag nog inte ihåg allt som hänt sedan dess.

Torsdag

På förmiddagen kom man för att göra en ordentlig mätning av min stuga. Man mätte och antecknade och skrev upp vad som skulle beställas. Tanken var att panelvirket skulle komma på fredagen så jag kunde grundmåla under helgen.

Jag körde hem katterna eftersom det inte fungerar med dem mitt i byggstöket. Sedan åkte jag tillbaka till stugan och packade min nattlunchlåda och åkte till jobbet.

Fredag

Det var rätt lagom att göra på jobbet och som vanligt ville jag ha mitt matuppehåll vid 02-tiden.

Eftersom det var fredag passade det bra med lite fredagsmys i min ensamhet. Jag dukade upp tacofärs, grönsaker och ett par skal. Hade en sås med bland annat ananas. Det finns mängder med olika tacktillbehör numera.

På morgonen åkte jag hem. Man skulle komma och riva innertaket i en del av stugan. Det har varit på fallrepet redan innan jag köpte stugan. Så det var på tiden att ta tag i eländet.

Man ringde och sa att man skulle bli sen och jag sa då fick de ringa på mobilen om jag inte öppnade för jag tänkte sova.

Det såg väl ut så där under innertaket. Men det kunde varit värre. Fick veta att panelen inte skulle komma förrän på måndagen så någon målning skulle det inte bli.
Sedan åkte de och tog helg tror jag. Eller gjorde något annat.

Själv förberedde jag mig för att åka och uppvakta en 80-åring. Det var han som jag fick låna en parkeringsplats på tomten av då de rev och byggde nytt garage hemma.

Jag köpte blommor och ett kort på vägen och var där strax efter klockan 15. Det var rätt mycket folk redan, men mest äldre. Jag satte mig med en kopp kaffe och sedan en tårtbit som var väldigt god.
Det skulle bli mat senare och männen, där R är en av dem, skulle spela. Jag hade gärna velat lyssna, men det började komma en massa folk. Många var yngre och många hade både små och stora barn med sig. Vi var många. Alldeles för många. Trots att han har ett stort hus. Bara hans altan är större än två sådana lägenheter som jag har. Men det var rätt kallt och alla var inomhus. Jag bestämde mig för att tacka för mig och åka hem.

Åkte hem till katterna och gosade med dem. Pratade med F och vi bestämde att leta reda på något ätbart. Jag har faktiskt glömt av vilken anledning vi snurrade runt på bortsidan av Sollentuna. Men vi hittade en restaurang som hade pizza och indiskt.

Det var både gott och mättande så dit ska vi se till att åka igen.

Jag behövde plugga när jag kom till stugan. Men nu hade min dator fått totalt psykbryt. Det hade ju varit på gång så jag blev inte förvånad. Men irriterad. För även om jag fått låna en extern skärm  av K så måste man ju kunna ”fånga” text för att föra över. Men bilden for omkring både horisontellt och vertikalt. Jag blev i det närmaste galen.

Lördag

Jag gjorde väl inga större saker på lördagen. Pratade med K på whatsapp och han sa att jag kunde få den externa skärmen som kombinerad födelsedagspresent och julklapp. Jag vill ju ha den för att kunna ha text upplagd samtidigt som jag skriver. Det är rätt smart att jobba på flera skärmar samtidigt. Men med min hysteriska laptop fungerade det ändå rätt dåligt.

F kom ett tag för att försöka koppla ihop min mobil med skärmen. Men det vägrade fungera. Ska fråga K om han kan hjälpa mig. Men egentligen är det inget jag behöver när jag har en fungerande dator. Hade bara tänkt se föreläsningarna på den under kvällen. Men jag fick annat att titta på.

F och jag åkte till Daisy’s och åt. Jag valde en burgare med ägg och bacon.

När F åkt packade jag ihop och åkte hem till katterna. De verkade nöjda och glada. Bestämde mig sedan för en promenad till Kista för att se en film. Det blev After we fell. Det var en tonårsfilm, dessutom del 3. Men det fungerade utmärkt att se den utan att sett de två tidigare. Den var överraskande bra. Det var jag och tre tonårstjejer i salongen.

Hade tänkt gå hem också. Men det kändes lite mörkt. Tog T-banan och utanför stod ett stort gäng med gängwannabes. Men de hölls för sig själv och jag gick med raska steg mot mitt hem. Jag är inte det minsta rädd för dem. Däremot är jag rädd att råka bli skjuten för att jag kommer i vägen.

Hemma gosade jag lite med katterna innan jag åkte till stugan. Väl där läste jag lite och lyssnade på ljudbok.

Söndag

Pluggade på förmiddagen. Plastade in ett gäng bockar som panelen ska ligga på när jag målar.

Var nere vid Kolonikiosken och drack kaffe och åt en korv med bröd.

Åkte sedan till Elgiganten i Barkarby. Nu var det dags för en ny dator. Innan inte bara datorn, utan även jag, skulle få psykbryt.

Det tog lång tid och försäljaren sa att han letat reda på den på pallen för att den just kommit och att den behövde läggas in i systemet. Jojo, så kan man ju också ljuga och bluffa. Men det visste jag inte då.

Jag tog vägen förbi hos K. Han skulle ha tillbaka en väska och jag skulle få en sak av honom. Jag frågade om han ville se min nya dator. Men när jag packade upp den visade det sig vara en begagnad. Någon hade fipplat med sigillet så den såg obruten ut. Men det gick ovanligt lätt att få upp med nageln. Direkt jag satte på den kom en persons konto upp och datorn var låst med fingeravtryck. Nu var det nära att jag fick nog.

Åkte hem. Hade tvättstugan klockan 19. Pratade med F som sa att det var vanligt att man råkade ut för att få begagnade varor som såldes som nya. Han hade dels råkat ut för de själv, men också sett det flera gånger då han körde varubil.

Jag åkte tillbaka till stugan när jag tvättat klart.

Måndag, första halvan

Jag gick upp redan klockan 5 för att åka hem och sedan till Elgiganten som skulle öppna klockan 10. Jag ville slippa både köer och trängselavgift. Innan jag åkte bar jag ut mina palettblad som fått vara inne under natten på grund av frostrisk.

Jag hann gosa med katterna och sedan äta frukost med F. F följde sedan med till affären. Där träffade vi en så trevlig kundsupport. Det var inga problem och självklart skulle man inte ge mig en begagnad dator.
De hade ingen likadan, men han kollade och det fanns en i Häggvik. Han kommunicerade med dem och vi åkte sedan och hämtade dem. Jag fick också kompensation för det inträffade. F och jag hade kommit överens om att jag skulle be att få en extern hårddisk med många TB. Det fick jag. En med 4 Terabyte som kostade nästan 1000 kronor.

Åkte sedan till stugan. Panelvirket ligger under plast. Men det är ingen här. Funderar lite på om de kommer tillbaka mer idag eller inte. Ska i alla fall vila inför natten.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Totalt psykbryt

 1. znogge skriver:

  Så fräckt att sälja en begagnad dator som ny men därför var det skönt att det fanns tydliga bevis för att det var så. Det var liksom ingen anledning att slingra sig utan bara att byta ut den och kompensera. Skönt att det löste sig så pass smidigt får man väl säga. Hoppas nu att panelen kommer som den ska och att arbetet fortskrider planenligt.

  Kram och god måndagskväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, det löste sig till det bästa och jag är åter på banan. Tänk så beroende man blivit av att ha en fungerande dator.
   Panelen och färg är på plats. Men jag ska jobba i natt så jag får ta tag i det där imorgon.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det var ju tur att det var datorn som fått psykbryt och inte du. Och så bra att det hela löste sig så smidigt.
  Lycka till med nattens jobb!
  Glad måndagskram!

  • Kraka skriver:

   Jo, men man kan ju nästan få psykbryt när man får en begagnad dator för nypris och den dessutom är låst med förra ägarens fingeravtryck.
   Nu har i alla fall min panel och grundfärgen kommit. Målar gör jag själv så spar jag in arbetskostnad.
   Jag är inringd som extra sjuksköterska inatt för det är ett extra stort operationsprogram. Det är väl lite av vårdskulden (= vårdkön) som ska betas av kanske. Covid har ju gjort att kön blivit gigantisk.

   Ha en bra kväll!
   Kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Herre je vilket strul och så oförskämt att sälja en begagnad dator för vad jag förmodar pris för en ny. Så har du hantverkare också . Hoppas att dom kommer tillbaka som dom skulle. Det brukar ju också vara ett äventyr med sådana som tar på sig en massa jobb och inte gör det klart någonstans. Hoppas att det inte blir så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *