En tisdag att lägga till handlingarna

Natten var både bra och jobbig. Jag hade en patient som var så instabil att jag behövde vara bedside (på plats bredvid patienten) i stort sett hela tiden. Förr la man sådana patienter på IVA, men numera finns det aldrig plats där för dem. Det var stimulerande att jobba, men slitigt.

På vägen hem till stugan gjorde jag en mindre shopping på Stora Coop vid Ågestavägen. Det var ju tisdag och bäst att passa på.

Hemma gick jag och la mig i stort sett meddetsamma. Hanverkskillarna spikade och fixade. Men jag var alldeles för trött för att bli störd. Däremot sov jag inte så länge. Kanske 1½ eller 2 timmar.

Grabbarna hade åkt på lunch och jag passade på att kolla lite. Man har isolerat med tidningar när man byggde stugan. En av dem var från 1953.

Åkte hem till katterna. Sedan satte jag mig utomhus medan vi hade en timme lektion på zoom. Jag var ruskigt trött.

Åkte sedan in med T-banan till stan. Där har jag inte varit sedan före pandemin. Skulle träffa B-M och gå på bio. Vi skulle också hinna äta lite före. Ta en öl hade vi bestämt. Fick bli en alkoholfri för min del för jag planerade att köra bil senare. Nu blev det inte så, men jag gillar ju alkoholfri öl så det var helt okej. Vi åt varsin smårätt, min var fisk och stekt bröd. Först tyckte jag att det var surströmming, det smakade så. Men det var nog anjovis. Gott var det i vart fall.

 

Filmen vi skulle se heter Reminescence. En märklig film som man nog behöver fundera över och smälta. Trodde att det var en scifi i min smak, men antingen var filmen konstig eller så var jag för trött.

Efter filmen åkte vi hem var och en till sig. Jag tog T-banan hem till Husby. Köpte en kaffe i Pressbyrån innan jag blippade in mig. Jag frös så hemskt, det var svinkallt i biosalongen. Och då menar jag verkligen svinkallt. Jag blev inte varm förrän jag tagit ett bad hemma.

Hemma insåg jag att det bästa skulle vara att sova med katterna och gå upp ohemult tidigt och åka till stugan. Jag var inte bra i magen, typisk nattarbetarmage och för lite sömn. Ingen bra kombo.

Jag blir inte klok på min nya dator. Just nu är den hur snäll som helst. Men på eftermiddagen krånglade den och stängde av sig omotiverat. Får nog prova den några dagar innan jag reklamerar den. Det är så mycket bök med det nu när den är konfigurerad med diverse personligt. Men är det fel på den ska den ju givetvis reklameras.

Det här inlägget postades i Film, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på En tisdag att lägga till handlingarna

 1. Znogge skriver:

  Om man somnar trots hantverkarnas bankande då är man trött. Det blev väl en bra dag men irriterande att datorn inte uppför sig stabilt. Jag är innerligt tacksam för att Husse kan en dator på sina fem fingrar för jag och teknik är ingen lyckad lösning.

  Kram och god onsdag!

  • Kraka skriver:

   Det blev en bra dag. Det var också skönt att sova hemma med katterna. Kommer troligen att göra det i natt igen. Men nu är jag i stugan. Har grundmålat en sida av första omgången panel. Sen ska den torka i 2 timmar innan man kan vända och ta andra sidan. I mellantiden pluggar jag och gör lite av varje förstås, som att läsa bloggar.
   Det här med datorn är lite märkligt. Den verkar instabil på något sätt. Ska be F att kolla på den, alltså använda den. Är det något som behöver åtgärdas får de göra det i affären. Den är ny och har garanti. Men det är irriterande.

   Ha en fin dag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så kul med en DN från 1953! Det isolerades nog ofta med tidningar förr i tiden. Återanvändning är inte något nytt påfund även om vi tror det i dag.
  Jag går förbi Rondo då och då och nu kommer det en ny film igen, som jag absolut ska se. Supernova med Colin Firth och Stanley Tucci. Den har premiär den 3 september och den 19:de får vi se den i Klintehamn.
  Hoppas att din dator slutar krångla!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Tyvärr var ju inte tidningen i skick att spara. Men det var kul att se framsidan på den. Nu blir det Rockwool istället för tidningar. Kanske bättre? Helt klart dyrare. 🙂
   Jag har 3 presentkort kvar sedan födelsedagspresenten från F 2019. De gäller den här månaden ut, man har förlängt dem i omgångar medan biograferna varit stängda. De gick nog ut i september förra året tror jag. Det finns en massa film jag vill se. Men just nu är jag lite i tidsnöd… Har väldigt mycket att göra. Idag grundmålar jag, pluggar medan det torkar och ikväll ska jag på ett styrelsemöte. Troligen sover jag hemma med katterna i natt.
   Ha en fin dag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *