EFIT – Ett Foto i timmen – 11 september

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 11 september i hittar du här.

Klockan 07-08: Trots att jag hade fri sovning vaknade jag redan 7:40.

Klockan 08-09: Gjorde kaffe och satte mig i sängen och tittade klart på senaste avsnittet av Hudson & Rex.

Klockan 9-10: Har man långmorgon i sängen så har man. Saknad aldrig glömd på playTV.

Klockan 10-11: Kollade runt på nätet om elförbrukning och kostnader. Förberedelser till ett möte i min bostadsrättsförening. Man ska införa individuell elmätning. Bara den där apparaten som ska mäta kostar 2 miljoner enligt vad vi fått info om. Sedan ska man sänka hyran med belopp beräknade på bostadsyta. Men den sänkningen är långt lägre än vad hushållselen kostar per månad. Snacka om att lura till sig en hyreshöjning som de tror vi är dumma nog att inte förstå. Suck!
Jag har en minimal förbrukning. Inga stora apparater som drar el, men i stugan (som jag kan jämföra med) en månad då jag inte värmer upp är förbrukningen runt 85 kWh. Det borde ju vara samma hemma eftersom jag lever samma liv där. Med samma apparater. Spis, kyl frys, micro, vattenkokare, belysning med lågenergilampor, mobilladdning och laptop.  Jag har också en elvisp och en äggkokare, men de används så sällan att de kan ses som försumbara i sammanhanget. Jag har inga andra eldrivna apparater.

Klockan 11-12: Lite lunch bara.

Klockan 12-13 Det var dags att öppna bommen och åka iväg till dagens äventyr. Att bommen är stängd betyder att säsongen går mot sitt slut.

Klockan 13-14: På vägen till den utställning jag skulle titta på i Hallunda Folkets Hus träffade jag på ett gäng socialdemokrater som var ute och pratade kyrkoval. Jag stannade till och snackade med dem en stund och fick en korv med bröd och en kopp kaffe. Trots att jag lämnade Svenska kyrkan i januari 2020 ligger kyrkopolitik mig varmt om hjärtat.

En utställning om Norsborg, punk och graffiti

 

Klockan 14-15: Det var snabba ryck och efter att jag tittat klart på utställningen åkte jag först till Barkarby för att hämta vin jag beställt. Sedan åkte jag hem till katterna och gosade och utfodrade dem.

Klockan 15-16: Gjorde mig en kopp kaffe. Ville vara hos pojkarna ett tag. Hittade faktiskt en kexchoklad i skåpet som jag åt till kaffet. Passade på att ringa min vän B i Göteborg.

Klockan 16-17: Utanför min port hade det vackra trädet växlat till sin höstfärg.

Klockan 18-19: Packade upp mina vinflaskor. Vi pratade om det här vinet för några arbetsnätter sedan. Det finns på hyllan i Tumba,  men i övriga Stockholm måste det beställas.

Klockan 18-19: Hällde upp ett glas Blängvin. Ja, det heter faktiskt så. Visade sig vara ett mycket gott vin.

Klockan 19-20: Lyssnade klart på en ljudbok.

Klockan 20-21: Det var dags för middag. Bara grönsaker och tacoskal. Perfekt kombo men med vinet.

Klockan 21-22: Nya avsnittet av Saknad aldrig glömd.

Klockan 22-23: Avslutade kvällen med det sista i glaset. Inte i flaskan! Det finns kvar till en annan dag.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på EFIT – Ett Foto i timmen – 11 september

 1. Karoleen skriver:

  Blängvin låter märkligt, men kul! Trist med ELmätaren, hoppas du får dem att förstå.

  • Kraka skriver:

   Det är ett gott vin som jag kan rekommendera.

   Vi är 556 lägenheter så hur det går med elmäteriet beror på vilka som kommer på mötet och röstar. Det är två läger, de som är för och de som är emot.

   Ha en fin söndag!

 2. Znogge skriver:

  Roligt att få följa din dag i ord och bild!
  Det var verkligen ett annorlunda namn på vinet 😀
  Sedan elmarknaden avreglerades har det bara blivit dyrare för konsumenterna. Eon som vi har står för otroligt dyra fasta avgifter och just den biten går självklart inte att påverka.

  Kram och god söndag!

  • Kraka skriver:

   Vinet är gott. Finns det inte hos dig tycker jag du ska beställa. Det är så enkelt, och gratis, att beställa till sitt systembolag. Jag beställer ofta vin.

   Hela den här elhistorien är speciell. Det är fortfarande bostadsrättsföreningen som ska ha själva elabonnemanget. Det är dom som ska mäta och sedan kommer elavgiften på ”hyran” (det heter ju månadsavgift i en bostadsrätt) och sedan till den riktigt sjuka. Man kommer sedan att lägga ut var och ens elförbrukning till allmän beskådan så vi ska få skämmas (vi ska kunna jämföra med grannarna heter det) och även om man säger att det är anonymiserade uppgifter så är det ju superlätt att identifiera vem som bor i vilken lägenhet. Suck! Min brf är snäppet värre än min koloniförening. Man har ett sjukt kontrollbehov och vi uppmanas att spionera på varann och anmäla. Bara det där med att riva runt i återvinningen och kolla vem som inte vikt ihop kartongerna ordentligt och sedan hänga ut folk på Facebook. Det hängs ut rätt friskt (eller sjukt borde det väl heta) på fejsboken och ingen går säker. Jag är superdupernoga med att se till att inget namn finns på något enda paketomslag innan det går i återvinningen. Men det skapar extra stress.
   Förresten har man infört på min ena arbetsplats (KS-HS) att vi ska kolla i soporna och se om saker är rätt sorterade och annars skriva avvikelser (göra en anmälan). Precis som om vi inte har häcken full med jobb ändå. Det får de där universitets- och magistersjuksköterskorna (som hittat på det) som har 10-tusentals kronor mer i lön än jag göra själva. Jag vägrar!

   Ha en fin söndag önskar gnällkärringen i stugan!
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Blängvin! Det var ett konstigt namn och det låter absolut inte gott. Jag hade en bekant som alltid köpte vin efter etiketterna på flaskan. Jag undrar vad hon skulle tycka om det här. Det låter hur som helst spännande och från Siclien är det ju också. Jodå, som den googlemoster jag är så har jag kollat upp det.
  Ha en skön söndag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Jodå, det där Blängvinet kan jag varmt rekommendera. Riktigt gott! Får bli ett glas till kvällen igen.

   Ha en fin söndag! Själv ska jag ta det lugnt idag också.
   Kram

 4. Efwa skriver:

  Vilket roligt namn på vinet. Får genast kolla upp om det finns här i närheten. [kollade men det fanns inget här i närheten]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *