Inte the number of the beast, men nästan

För ett år sedan, då när man trodde att allt skulle vara som vanligt om ett år och pandemin bara ett minne, lekte jag med tanken att ha en ”Not the number of the beast men nästan-fest”.

Som alla vet kallas siffran 666 för the number of the beast. Nej, så gammal är jag faktiskt inte även om det känns så ibland. Men som den siffermänniska jag är så tycker jag om att leka med siffror. Idag är det min dag och då tar jag mig friheten att leka lite med just den siffran. Även om det inte blir någon fest måste man ju få ha det lite extra på sin födelsedag. Vill du läsa mer om talet 666 kan du klicka på länken.

Om du skulle vilja uppvakta mig på min 66:e födelsedag föreslår jag att du swishar några slantar till Kattstallet. Just nu har de många kattungar som behöver mjukmat, eller blötmat som de säger. Swishnummer 1239002247 Märk gåvan med Kattungar. Själv har jag det jag behöver, både mat och ett eget hem.

Dagen började som vanligt med kaffe. Jag tänkte att jag väl borde haft en tårtbit, men det fick duga med några köpebullar.

Det rullade in födelsedagsgrattis från olika håll. Många sms och, förstås, en massa grattis på mail från olika företag. Inte minst fick jag massor av grattishälsningar på Facebook. Men det mest oväntade var ett sms som jag såg komma och såg att det var skrivet både för och efternamn. Blev lite konfunderad innan jag öppnat det. Det var från google som grattade med en länk att klicka på för att lyssna på Ja må du leva.
En kul grej ja, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag får massor av hälsningar från folk jag känner men den som är ensam kanske kan bli ledsen av att det endast är google som uppvaktar. Eller så är det tvärt om. Vem vet…

Mer kaffe och lite rostat bröd. Sedan ett par timmar pluggande. Sedan var det dags för en tur hem för att mysa med katterna, ta ett bad och fixa till mig lite till kvällen.

Katterna var pigga och glada och verkade uppskatta mitt besök. De fick mat i sina skålar och till Kingstons stora glädje hade jag äntligen lyckats komma ihåg mjukmaten.

Badade och tvättade håret. Packade ner en del saker jag skulle behöva och åkte sedan tillbaka till stugan. På vägen köpte jag två hamburgare i en drive thru. Var hur hungrig som helst.

När jag var tillbaka i stugan var det dags att byta om och fixa till mig ordentligt. På med klänning och lämpliga skor, lite make up och sedan iväg. Jag skulle träffa F utanför Lokes bar där vi skulle äta middag. Innan dess skulle jag träffa E, som jag inte träffat på lite drygt  8½ år. Jo, jag var på hennes pappas begravning för några år sedan, men då pratade vi inte så mycket.

Tog T-banan till Medborgarplatsen och gick sedan Folkungagatan fram. E föreslog att vi skulle ses på Taco bar på Folkungagatan och och dricka ett glas Cava. Så fick det bli.

Hann med ett glas rött innan E kom. Sedan drack även jag ett glas Cava. Sedan var det dags för mig att gå. E följde med fram till restaurangen och hälsade på F.

Jag hade tänkt på att äta Biff Rydberg hela dagen så det var det självklara valet. F valde samma. Jag drack ett glas rött med namnet The fat lady sings, ett italienskt ripassovin. F drack Coca Cola eftersom han körde bil.

Det var så gott! Jag tycker Biff Rydberg i stort sett alltid är ett säkert kort. Har dessutom ätit det förut just på Lokes.

Till dessert valde vi lite olika. F åt mangosorbet och jag vaniljglass med varma hallon och grädde.

När vi ätit färdigt var det dags att åka hem. F betalade för oss, jag blev bjuden eftersom jag fyllde år, och sedan gick vi till bilen. Han skjutsade mig sedan hem till stugan.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Inte the number of the beast, men nästan

 1. Znogge skriver:

  Grattis på din dag! Trevligt med firande och en perfekt present att bli bjuden på middag och få skjuts hem. Hur det går med festen får du väl fundera på…

  Kram och god kväll eller natt 😉

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som ett väldigt trevlig årsdagsfirande. Biff Rydberg är väldigt gott och får man ett glas gott rödvin till kan det knappast bli bättre!
  Hoppas att renoveringen av stugan fortskrider planenligt!
  Kram

 3. Ann-Christin skriver:

  Grattis på födelsedagen./ Anki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *