Tänk vad man kan hitta under taket

Det blev en lugnare dag, av nödvändighet. Jag hann till och med sova ett par timmar på eftermiddagen.Men dagen började ändå alldeles för tidigt.

Det är otroligt vad man kan hitta i detta hus. Så där ska det ju inte se ut under takplåten. En massa plankor som bara låg där och takplåten var inte ens ordentligt fäst. Suck!

Diskade på morgonen, behövde rena koppar till förmiddagskaffet. Målade panel och sedan fikade vi. Åkte på shopping till Tyresö. Behövde både kaffe, mjölk och fikabröd. Passade på att köpa ingredienser till nattens lunch.

När jag var tillbaka hade byggkillarna åkt på lunch och jag gick och la mig. Lyssnade på ljudbok och somnade ett tag.

När jag gick upp gjorde jag kaffe och vi fikade. Sedan gick jag iväg till återvinningen med en halv kasse förpackningar.

När byggarna åkt för dagen fixade jag till min nattlunch och satte mig sedan i sängen och vilade. Det var dags för veckans arbetspass. Det enda den här veckan tack och lov, för jag har egentligen inte alls tid att jobba just nu. Har tusentals saker på den mentala listan. Men det är väl bara att beta av…

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tänk vad man kan hitta under taket

 1. znogge skriver:

  Så skönt att du bara jobbar ett pass med tanke på hur mycket som är på gång. Hoppsan, säger jag bara när det gäller taket. Det är ju ett av husets viktigaste delar och måste självklart vara ordentligt gjort.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, men nu blir det ordentligt gjort. Fast dyrt förstås. Bara att bita i det sura äpplet och boka många arbetspass. Ska jobba mycket i både oktober och november. Får nog räkna med att ta i rejält under våren också.

   Ha en fin kväll!

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Oj så det ser ut under taket! Nu får man hoppas att byggarna gör ett bra jobb, så att du får valuta för pengarna.
  Hoppas att du har en lugn natt!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det där taket ser ju helgalet ut. Jag brast ut i gapskratt när jag fick se det. Var helt otippat att det skulle se ut så under plåten.
   Firman är väldigt seriös och jag litar på dem. Dessutom är de som äger firman kompisar till min son och han sköter deras bokföring så jag har mycket svårt att tro att de ens skulle komma på idén att skörta upp mig.
   Att det har blivit en massa extraarbeten är verkligen inget de hittat på. De visar mig precis hur det ser ut och till och med jag ser ju att det måste åtgärdas. Så så får det bli. Jag får jobba lite mer helt enkelt. Så reder det sig.

   Nu ha byggarna tagit helg. En av dem, han som är på bilden, kom hit nu på eftermiddagen och kollade att plasten satt ordentligt. Han hade varit och fixat pappersarbete inne på kontoret.

   Trevlig fredag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *