Fem en fredag v. 37: Ägodelar

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av?
 2. Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger?
 3. Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne?
 4. Vad har du någon gång lånat av en granne?
 5. Vilken ägodel har följt dig genom livet?

 

 1. Jag har förstås en massa husgeråd i dubbel uppsättning. Kaffebryggare, vattenkokare, äggkokare, elvisp, dammsugare för att nämna några. Men så är det väl för de flesta som har en stuga förutom ett permanent hem.
  Men något annat, kanske lite otippat, som jag har flera av är regnställ. Tror jag har fem stycken av olika slag. Från ett helt regntätt till sådana där som blir blöta om man är ute för länge. Dels har jag haft stora hundar, schäfrar, dels är min stora passion vandring. Då behöver man fungerande regnkläder.
 2. Jag har ingen TV. Har inte haft någon sedan före sekelskiftet. Det senaste skiftet alltså, det mellan 19-hundratal och 20-hundratal. Jag använder min laptop till att se TV och film på.
 3. Om man bortser från att min son tekniskt sett är min granne eftersom vi bor i samma hus så skulle jag inte låna ut varken min bil eller min dator. F får låna både bil och dator om han behöver. Men om man menar grannarna i huset där jag bor så känner jag ingen tillräckligt väl för att låna ut något alls och i stugan är det väl mest trädgårdsredskap eller något livsmedel någon skulle vilja låna och det går bra.
 4. Har nog egentligen inte lånat något av grannarna. En hammare tror jag att jag lånade för flera år sedan då jag skulle skylta upp min P-plats med stugnummer. Numera har jag en egen hammare.
 5. Som de flesta har jag väl en del leksaker och kläder kvar från barnaåren. Men två saker vill jag lyfta lite extra.
  Jag har en isbjörn av något slags gummimaterial som jag fick när jag var baby för att bita i. Den är avsedd att användas på samma sätt som en bitring när man får sina första tänder. Den befinner sig på en så udda plats just nu som i mitt köksskåp.
  Jag har också en brödrost hemma som jag köpte för min första skatteåterbäring i min ungdom. Jag har berättat om den tidigare i bloggen.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fem en fredag v. 37: Ägodelar

 1. Ingrid skriver:

  Fem regnställ! Du är verkligen väl rustad för oväder. Jag har bara en regnjacka, som dessutom läcker som ett såll, men som tur är har jag ett paraply.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är ändå ingen garanti för att klara sig från regn. Ofta är jag och mina regnställ inte på samma plats. Har förresten en uppsättning regncapes också. Minst fem av dem också.

   ha en finn fredagskväll och helg!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Fem regnställ! Det var verkligen inte illa. Men visst, vandrar man så gäller det att ha bra kläder så då kan man inte kompromissa. Själv måste jag komma till skott och köpa ett par gummistövlar, eller rättare sagt ett par lägre kängor i gummimaterial.
  Själv har jag inget våffeljärn vilket alla verkar ha.

  Kram och god kväll!

 3. Scylla skriver:

  Åh, en frände! Jag har inte heller tv 🙂

 4. Micke skriver:

  Bra skor vid vandring är ju ett måste, har vid något tillfälle vandrat iväg med en skolklass ut i skogen i bara sneakers, ungarna var smartare och hade riktiga skor, jag lärde mig en läxa.
  Känner väl inte så många av mina grannar heller tillräckligt för att låna ut något, jo, en kanske.

  Tillönskar dig en fin helg Kraka.

 5. Bokdamen skriver:

  Hoppsan det var en hel del regnställ! Kollade på tv på datorn förut ett tag, gick ganska bra men är med tv igen och trivs bättre med den, fast dagens tv är lite åt datorhållet på ett sätt…

  • Kraka skriver:

   Det är inte så att jag har något emot TV-apparater rent principiellt. Men jag bor litet och en stor del av året är jag inte där och då tycker jag det är onödigt att ta upp plats med en TV.

 6. Paula skriver:

  Jag älskar också att vandra, fast numera blir det inte så långt, kroppen orkar inte lika mycket. Köpte en fin regnjacka i våras, men byxor i galon har jag inga. Det beror mest på att storlekarna inte funkar. Jag är kort och tjock och skulle får rulla upp byxbenen en halv meter…
  Jag skulle inte vilja vara utan min stora tvskärm. Jag streamar det jag vill se från datorn men tycker känslan blir en annan med en stor duk.

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag har brödrost från studietiden. egentligen skulle den säkert kunna förpassas till evigheten nu. har inget bra regnställ men däremot ordentliga goretex – skor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *