Fredagen blev en lugn historia

Efter jobbet åkte jag till stugan. Direkt. Utan att stanna någon annan stans än i drive thru på MacD. Köpte två McToast och en juice så jag skulle slippa äta frukost när jag kom hem. Kände att det verkligen var dags att sova. Natten hade varit lugn, men jag hade en stor sömnskuld till fogden J B Lund. Det har jag förresten fortfarande.

Sov ungefär 4 timmar. Då hade byggkillarna åkt, vilket jag visste att de skulle göra. Jag gjorde lite frukost och kaffe. Hörde hur plasten de täckt taket med lät i blåsten.

Låg och tittade på en liten fågel som åt av mina fläderbär. Den är svår att se, alldeles till höger om den vertikala pinnen till vänster i bilden. Jag försöket smyga ut för att få en bättre bild, men då flög den. Sedan var den snabbt tillbaka när jag gått in igen. Jag har gått om fläderbär och i enlighet med brödundrets budskap ”delar vi så räcker det åt alla” så får den gärna äta av bären.

Plötsligt blev ljudet annorlunda och jag hörde att någon var utanför dörren. Jag kastade mig upp från sängen och slog upp dörren snabbt. Tänkte att jag skulle komma på någon med att vara där otillåtet. Men det var bara K som kollade till plasten innan han kunde ta helg. Han hade varit på kontoret och jobbat med papper till dess.

När vi önskat varann trevlig helg och han åkt plockade jag ihop det jag skulle ha med mig. Sedan åkte jag hem till katterna. Aningen för tidigt. Passerade vägtullområdet 5 minuter för tidigt och fick betala för min passage på Essingeleden.

Katterna blev glada när jag kom, men lite besvikna när jag gick nästan meddetsamma. Men jag hade bestämt att sova hemma med dem sedan så det gjorde inte så mycket.

Hämtade ett paket och sedan åkte F och jag för att äta. Vi åt på en kinarestaurang i Sundbyberg.

Först en stor, god vårrulle (som jag glömde fota eftersom jag var så hungrig). Sedan en kötträtt med ris och därefter friterad banan med glass. Jag drack en kopp kaffe också.

Jag blev väldigt mätt och ännu tröttare. Men det var gott att få i sig ordentlig mat. Utan att behöva tillaga den.

När jag var tillbaka hemma fixade jag åt katterna, ringde ett telefonsamtal och la mig sedan i ett bad. Sedan var det sovdags. Kattpojkarna la sig hos mig och vi, eller i alla fall jag, somnade snabbt.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fredagen blev en lugn historia

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra och behaglig fredag det blev för din del. Välförtjänt minst sagt!

  Kram och god lördag!

 2. wiolettan skriver:

  Jo, jag ser fågeln. De är så snabba och ofta försiktiga av sig.
  Här i Sundbyberg finns det många olika restauranger, ett bra och stort utbud.
  Lägga sig med katterna, det skulle jag önska att jag hade möjlighet att göra igen.
  Trevlig helg.

 3. Ingrid skriver:

  Så gott för fåglarna med fläderbär. Här har vi gott om rönnbär och jag väntar med spänning på att få se sidensvansarna igen, för rönnbär gillar de.
  Ha en skön lördag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *