Tre trappor ner och tre trappor upp

När jag äntligen fick mina saker i samband med separation och skilsmässa hamnade de i ett förråd i Södertälje. Jag fick hyra det genom min bror eftersom han hyrde lokal av fastighetsägaren. Men nu har han avvecklat sin firma och jag behöver få bort mina saker innan månadsskiftet.

F och jag träffades vid 7-tiden för att åka och hämta den bil vi skulle få låna av F, han som kallas S. På vägen åt vi lite frukost, sedan plockade jag upp mina arbetsbyxor i stugan eftersom jag glömt ta med den och sedan for vi iväg till Eskilstuna.

Medan F och F, som kallas S, tömde hans bil gick jag bort och tittade vid kattgraven. Där ligger F:s två katter och lilla Fyran som blev påkörd och så svårt skadad att hon fick somna in på Strömsholm.

Det är en fin plats med grönska och några olika vilda blommor. Varsin sten har de också.

När vi var klara åkte vi först och tankade bilen Det blev dyrt. Men flytten är nödvändig. Sedan åkte vi till Södertälje och packade bilen full. Det behövs fler lass, men vi orkade inte mer idag. Det är tre trappor ner och sedan ska det bäras samma trappor upp. Visserligen så kallade halvtrappor, men väldigt brant.

När vi var tillbaka i Eskilstuna gick det betydligt lättare att lasta ur. Inga trappor där inte.

Containern högst upp är min. Min alldeles egna som jag köpt.

F, som kallas S, har byggt en lastbrygga som han kan lyfta med sin hjullastare. Vi lastade på lådorna och åkte upp och bar in dem.

Sedan åkte vi för att äta. Jag bjöd. Både F och F, som kallas S, hjälper mig ju på olika sätt. Jag betalar ingen hyra för platsen och F, min son alltså, ställer alltid upp för mig när jag behöver hjälp. Han är stark som en björn och lyfter de allra tyngsta lådorna.

Vi bestämde att avbryta och åka hem och fortsätta imorgon. Min bil fick vara kvar i Eskilstuna. Då slipper vi hämta skåpbilen imorgon.

På vägen mot Stockholm stannade vi till så jag fick shoppa lite förnödenheter. Mjukmat till pojkarna, bröd och pålägg till mig. Köpte ett par fiffiga reflexer till min jacka också och en liten påse jordnötter. F stannade i bilen och jag köpte ett par drickor åt honom. Han orkade inte gå med in.

När jag kom hem fixade jag åt pojkarna med mat och deras lådor. Sedan tog jag ett skumbad och tvättade håret. Kände mig verkligen smutsig och svettig.

Sedan satte jag mig med ett glas rött och lite jordnötter och tittade på Saknad, aldrig glömd. Sedan hade jag tänkt plugga en eller ett par timmar. Men jag var alldeles för trött och gick och la mig istället. Det behövde jag.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tre trappor ner och tre trappor upp

 1. skogsnuvan skriver:

  Oj vilken dag du verkar ha haft. Att flytta grejor är minsann ingen barnlek. Tur att du har en stark son.

 2. Znogge skriver:

  Ett riktigt hästjobb men skönt att få det gjort!

  Kram och god söndag

 3. Ingrid skriver:

  Det låter som en väldigt jobbig dag, men det är väl sånt som man måste ta sig igenom.
  Jag ser också på Saknad, aldrig glömd och igår kväll så jag de två första avsnitten på säsong 3. Jag gillar verkligen serien och speciellt Nicola Walker!
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 4. Micke skriver:

  Ibland får man ju göra det man måste göra, är ju skönt när det är klart om inte annat.
  Det där lät ju som en serie i min smak, får tacka för tipset, har dålig koll på SVT får jag ju erkänna, än en gång, jag tackar för tipset.

  Tillönskar dig en fin avslutning på helgen Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *