Rullar på i högt tempo

Söndagen var ungefär som lördagen, med den skillnaden att vi åt pizza istället för hamburgare.Var helt slut när jag äntligen fick krypa ner under täcket.

Var nästan medvetslös av trötthet på måndagsmorgonen. Men det var bara att bita ihop. Det var dags för ett av de två obligatoriska heldagstillfällena i kursen Politisk filosofi.

Dagen gick bra, det var intressanta seminarier och bra diskussioner. På lunchrasten gick jag iväg ensam, ville ha lite egentid.

Hittade en restaurang där man bland annat kunde äta sallad. Det var dyrt. Men gott.

Eftermiddagen var lika intressant som förmiddagen och det gick snabbt tills vi skulle sluta. Då skyndade jag mig iväg för att hinna hem innan jag skulle på en extrastämma i bostadsrättsföreningen.

Det märks att det är höst nu. Kyligt i luften och andra färger i naturen.

Bestämde med F att vi skulle ses utanför hans port och sedan gå till mötet tillsammans.

Det var sjukt mycket folk på mötet. Vi fick vara 150 personer, men det var massor av folk som ville in. Man ville ställa in, men det blev fullkomligt uppror och man släppte in alla som väntade utanför. Vi blev 212 personer tror jag, om det inte möjligen var några fler. Helt galet och naturligtvis olagligt.

Mötet var rena pandemonin. Blir lika matt varje gång det är möte i den föreningen. Folk har ingen kunskap om hur man uppför sig på ett möte. Folk skrek och gapade när någon som inte tyckte rätt saker hade ordet. Inte ens killen som skulle informera om tekniken som skulle mäta elen fick prata ifred. Stämningen var hätsk.

Mötet handlade om att man ville införa individuell elmätning. Det vill säga att var och en ska betala för den el man använder. Jag tillhör ju dem som skulle tjäna på det. Jag är sällan hemma, är en person och gör av med lite el. Men som det är nu, och som det blir i fortsättningen, betalar jag för andras el också. I vår förening har vi 75% mer elförbrukning är i andra liknande föreningar av samma storlek. Man kan ju misstänka att det är de med stor elförbrukning som hätskt och lite hotfullt ville ha kvar den gemensamma elen. Vi gör av med el för runt 5 miljoner om året.

Nu blev det väl ungefär 25% av de närvarande som ville ha individuell mätning och 75% som vill ha kvar den gemensamma.

Efteråt åkte F och jag för att shoppa. Jag köpte bland annat en bakelse. Mest bara för att jag blev glad att man för en gångs skull förpackat bakelser i enförpackningar. Annars är det alltid två som är det minsta.

Satt i köket och lyssnade på ljudbok. Drack lite rött och vilade i mig själv. Kingston höll mig sällskap. Orvar hade nog gått och lagt sig i sängen. Eller någon annanstans.
Sedan gick jag och la mig för att orka morgondagen. Visserligen en ledig dag, men som ändå skulle innehålla en hel del.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rullar på i högt tempo

 1. Ingrid skriver:

  Här infördes individuell el för ett par år sedan och på avgiftsfakturan anges hur mycket el man gjort av med och hur mycket man fått betala för den. I början jämförde jag noga varje månad med vad jag betalat för elen motsvarande månad till Geab året innan och jag tjänar väl inte speciellt mycket på omläggningen. Jag hade nämligen ett bra avtal med Geab genom SPF, där den fasta kostnaden var reducerad, men jag går inte back i alla fall. Sen är det behändigt att få allt på en faktura; bostadsrättsavgiften, bredband, telefon, tv och så elen också.
  Hoppas att du har en skön ledig dag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Ja, det var verkligen en fullmatad dag för din del men så brukar det vara. Synd att elevtalet inte blev som du ville men ett majoritetsbeslut är väl det som gäller. Jag har hört om ett par föreningar där man gjort så och det blev ingen större skillnad faktiskt. Sedan beror detta så klart på hur avtalet ser ut.

  Kram och god tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *