Sleepy friday

Så kom den till sist. Fredagsmorgonen. En morgon som också betydde att jag skulle vara, i alla fall till synes, ledig ända till onsdag kväll nästa vecka. Nu är det ju inte riktigt så, som den som följt min blogg länge vet. Det är mycket som måste hinnas med under dessa dagar.

Jag började i alla fall med att ta mig från sjukhuset. Utan problem. Åkte till stugan och kollade läget. Hämtade några saker och körde sedan hemåt.

Fick telefon från E som ville äta lunch i Husby centrum. Så vi bestämde att  vi skulle ses där vid 12-tiden.

Hann inte sova, men ligga i bädden en stund i alla fall. Sedan gick jag upp och mötte E vid bussen.

Vi gick till en eritreansk restaurang som E hittat på nätet. De hade traditionell mat och vi beställde.

Började med en linssoppa. I koppen bredvid är det ett underbart, kryddigt te.

På tallriken finns injera, som är ett traditionellt pannkaksliknande bröd som man lägger maten på och sedan äter med fingrarna. Till vänster en röra av spenat, till höger om skålen en linsröra och i skålen en stark köttgryta. Ovanför skålen ligger dels en salald och till vänster om den någon grönsak som jag inte kan säga vad det är för det minns jag inte.
Hur som helst var det enormt gott.

När vi ätit och E skulle gå till sitt möte gick jag hem och det tog inte många minuter innan jag låg nerbäddad och sov.

Vaknade vid 19:30-tiden och drack kaffe och åt två mackor. Tog det lugnt under kvällen. Lite playTV, lite ljudbok, lite ditten och datten. Tids nog skulle jag ta tag i det nödvändiga. Imorgon är en annan dag…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sleepy friday

 1. Znogge skriver:

  Bra dag, god mat och trevligt sällskap :
  Ha en fin lördag nu!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en bra fredag och lunchen ser riktigt läcker ut. Linssoppa är sååå gott.
  Ha en skön lördag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *