Söndag – lathet och rekreation

Söndagen blev en betydligt mer vilsam dag. Även om en och annan syssla var av nöden tvungen.

Sov till 10:45. På gott och ont. I min ålder lär det vara farligt att ligga still så länge har jag läst. Men jag vet faktiskt inte hur stor risken är för blodproppar av den anledningen.

Drack kaffe och åt knäckemackor med kaviar. Funderade lite av och till på ”det lilla redovisningsföredraget” som ska hållas på tisdag. 20 minuter ska det vara.

När jag fått i mig tillräckligt med kaffe, det går åt en del för att få mig på banan, diskade jag och tog sedan tag i hygien och dagen outfit. Inte för att man måste klä upp sig för att gå på konsert. Men när ska man annars klä upp sig när man mest går i morgonrock eller sjukhuskläder. 🙂 Medan jag drack dessa ohemula mängder kaffe tittade jag på första avsnittet av The Pact, eller i alla fall en del av avsnittet. Kände att jag inte kunde sitta och se playTV i 55 minuter när jag hade planer för dagen.

Åkte in till stan, till T-centralen. Hade en bok att hämta hos Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan. Passade på att fika lite och också köpa en present till K som ska konvertera till katolicismen i slutet av månaden.

Sedan, på vägen, fick jag syn på att det låg en Lagerhaus. Gick in och hittade några villhasaker. Bland annat ett par kassar med kattmotiv, en pennmugg som såg ut som en katt och en skrivbok, också den med kattmotiv.

Sedan var klocka så mycket att mina ursprungsplaner på att gå genom Gamla Stan, via Slussen och sedan Hornsgatan till Högalidskyrkan fick omvärderas. Skulle inte ha en chans att hinna den promenaden. Alltså fick det bli T-banan igen.

Jag var tidig och kunde sitta ner utanför församlingssalen och lyssna när orkestern repeterade. Lite som en extra konsert.

Det var en fin konsert och jätteduktiga musiker. Men dirigenten måste nog försöka slipa på sin dryga attityd. Det lät inte trevligt när han skröt om sina högskolepoäng och dessutom sa till publiken att han bytt ut något stycke, ”men ni skulle i alla fall inte förstått det”. Vad vet han om det? Det skulle mycket väl kunnat sitta en pensionerad professor i musikvetenskap i publiken och mina högskolepoäng är inte heller så få till antalet. Troligen var väl hans attityd ett utslag av osäkerhet. Eller det som i tidigare generationer kallades ”inte torr bakom öronen”. Han är född 1985.

Efter konserten gick jag ner till Hornsplan (tror jag det heter) och tog buss 4 till Fridhemsplan och bytte till T-banan hem.

Väl hemma serverade jag mjukmat till pojkarna eftersom Kingston bad så snällt. Sedan hällde jag upp ett glas rött och tittade klart på avsnitt 1 av The Pact.

Åt middag, samma som igår men upplagt lite annorlunda för att få till en ny bild.

Blev sittande med playTV tills det var läggdags. Man behöver sådana dagar också. Ibland.

Det här inlägget postades i Livet, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Söndag – lathet och rekreation

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som om du haft en behaglig söndag.
  Hoppas att måndagen också artar sig!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  En behaglig och bra söndag. Men så korkat att skryta med sina högskolepoäng! Vad fanns det för vits med det? Blev liksom bara pinsamt tänker jag…

  Ha en bra start på den nya veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *