Vaccin & Svin

Natten mellan söndag och måndag sov jag nästan inte alls. Jag var arg och upprörd över en sak jag läst i tidningen. Istället försökte jag kompensera med att sova på förmiddagen.

Åkte till Kista och köpte en födelsedagspresent till min bror. Passade på att dricka kaffe och äta en ostmacka.

Sedan åkte jag hem och på något vis försvann eftermiddagen och det blev dags att åka till jobbet.

På tisdagsmorgonen åkte jag hem. På sina ställen var det rena isgatan och riktigt halt. Det var rätt segt i trafiken men jag kom hem och kunde lägga mig efter att ha druckit lite kaffe och ätit två knäckemackor.

Klockan 12:00 var det dags att gå upp och sedan åka in till stan. Hann få i mig några munnar kaffe.

Det regnade och var hur kallt som helst. Jag hade en tid för vaccinering och hann dit i god tid. Jag behövde inte vänta så länge. Känns bra att ha fått vaccinet mot säsongsinfluensan tidigt.

Gick in på 7-eleven och fikade. Satt där riktigt länge eftersom jag inte ville gå ut i regnet. Men till sist blev jag ändå tvungen att gå. Kände att jag inte kunde sitta där hur länge som helst. Lyssnade på ljudbok medan jag satt där.

På vägen mot T-banan var jag inne i en rad olika affärer och tittade på vackra saker. Var inne en sväng på Elgiganten på Kungsgatan också, men mest för att värma mig.

Åkte ut till Årsta. Då regnade det inte så mycket, men jag var blöt och kall. Gick in på ICA och kollade runt. Hittade ett bra kort att sätta på presenten till min bror. Köpte också en kopp kaffe och satte mig med den.

Klockan 18 skulle jag träffa H på Två små svin. Jag brukar kalla den Små grisarna, men den heter alltså Två små svin.

Man brukar säga att två smörrebröd är lagom. Men som ni ser är det mycket mat. Nu var det väl lagom eftersom jag inte ätit så mycket innan på dagen, men annars kan man nog nöja sig med en. Den till vänster är med pannbiff och den till höger är med räkor, ägg och brynt smör. Jättegott! Till det ett afrikanskt vin, DeMorgenzon Dmz Stellenbosch, Sydafrika (Chardonnay).

Vi avslutade måltiden med Irish coffee.

H följde mig ner till Tvärbanan och vi åkte sedan åt varsitt håll. Jag bytte i Solna till T-banan och kom hem förhållandevis snabbt. Hade inga långa väntetider.

Pojkarna blev glada när jag kom hem och mjauade och kurrade. Jag var kall och frusen och tog ett varmt bad. Sedan var det sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vaccin & Svin

 1. Ingrid skriver:

  Jag tycker att det låter som om du sov väldigt få timmar igår. Hoppas att du kunnat ta igen det i natt!
  Det godaste smörrebröd jag ätit fick jag på Bornholm och på den var det friterad rödspätta. Så himmelskt god! Och ”en lille en” fick vi därtill.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det stämmer att jag inte hann sova så mycket. Men jag har tagit igen det under natten.
   Det finns ett smörrebörd med rödspätta hos Två små svin Jag åt det förra gången jag var där och ville prova ett par andra.

   Ha en fin onsdag!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Skönt att det blev en bra kväll utan irritationsmoment i alla fall. Vilka goda smörrebröd 😀

  Kram och god onsdag!

  • Kraka skriver:

   Ja så himmelskt goda!
   Har jag otur tar det en extra timme hem så ja, det är skönt när det flyter på.

   Ha en fin onsdag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *