En ovanligt bra lördag

Försov mig lite och vaknade precis lagom för att hinna äta frukost och få i mig kaffe innan jag skulle vara på zoom.
Trots att jag gick med i SSU som 14-åring och sedan varit aktiv mer eller mindre hela tiden har jag aldrig blivit erbjuden att få en utbildning om arbetarrörelsens historia. Men plötsligt händer det…

Det är två heldagar och vi började klockan 9:00. Nu är jag väl inget fan av zoom precis men dagen fungerade bra. Speciellt eftermiddagen var intressant då vi fick en stor portion historia från tidig 1800-tal till vår tid.

Trots att vi fick en massa material, på mail, att läsa valde jag att umgås med F på kvällen. Vi hade pratat om det och jag frågade om han ville gå ut och äta.

Vi började med att ta en långpromenad med Damo, en hund som tillhör en av F:s vänner men som han långtidslånar. Hon som äger hunden har insett att det är för mycket jobb och ansvar att ha en så pass krävande hund. Det är en mycket snäll hund, men den är alltför sjövild för att jag ska våga ha hand om den ensam. Den ger sig aldrig på någon, men drar och är envis på sitt sätt.

När vi lämnat vovven hos F gick vi till Pizzeria Torget i Akalla. De har ljuvliga pizzor, men jag bestämde mig för en Filé Oscar.

Vi träffade en av F:s vänner, M, där och blev sittande ganska länge. Pojkarna drack öl och jag hann med tre glas vin. Sedan var det dags att gå hem.
Det var en trevlig kväll och M och jag insåg att vi älskar Katmandu lika mycket och vi diskuterade också originaltexter och parafraser. Bland annat. För vi hann prata om både det ena och det andra som intresserade oss båda. F är också intresserad och insatt i de flesta ämnen så det blev bra diskussioner.

När jag kom hem var det väl i stort sett sovdags. Speciellt som jag skulle upp tidigt på söndagsmorgonen. Men jag satte mig en stund i köket i alla fall. Pratade lite med katterna som nog tyckte att vi kunde lägga oss och sova snart.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på En ovanligt bra lördag

 1. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen som en bra lördag!
  Du är duktig som engagerar dig i både det ena och det andra. Mitt politiska intresse har väl varit måttligt, men jag har alltid röstat i alla fall.
  Din bild på gårdagens middag får det verkligen att vattnas i munne, Filé Oscar är ju bara sååå gott.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  Gick också en sådan kurs för många år sedan då jag var förtroendevald inom facket.
  En hel vecka fick vi gå på kurs, sedan föll det sig naturligt att jag och andra gick några kurser på helger för att få lite kunskap om historiken inom arbetarrörelsen.
  Riktigt intressant var det ju och lite spännande att se vad som skett sen partiet startade.

  Den där filén såg god ut.

  Ha en fin söndag nu Kraka.

 3. Znogge skriver:

  Vilken bra och härlig lördag du hade i går. Så god maten såg ut men själv hade jag inte kunnat motstå en pizza 😉

  Kram och god söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *