En söndag som försvann i väldig fart

Hann med kaffe och frukost och sedan var det dags för dagens kursdag på zoom. Idag handlade det om organisation och mötesformalia. Faktiskt lite långtråkigt. Jag brukar kalla mig formalienörd och har väl inte direkt behov av att lägga en dag på att lära mig hur ett möte går till och hur man skriver en motion. Tror inte jag överdriver om jag säger att jag varit på flera tusen möten. Några där jag suttit ordföranden. Det blir några stycken om man räknar ihop dem under en tidsperiod på över femtio år.

Hur som helst så tog dagen slut och det hade, på det hela taget, ändå varit en trevlig dag. Jag meddelade snabbt F att jag behövde vila en timme och sedan skulle han hjälpa mig bära upp däcken till bilen. Det är en fruktansvärt brant trapp och jag orkar inte hålla emot utan riskerar att falla bakåt. Jag är helt enkelt rädd att falla bakåt, ramla, slå i huvudet, spräcka skallen och få en hjärnblödning. Har haft ett par patienter under mina år som just gjort det. Ingen av dem överlevde.

Vi åkte sedan till ”mitt vanliga ställe” där jag bytt däck säkert de senaste tio åren. Det är lätt och smidigt. Värt kostnaden helt enkelt. Trots att det kostar en del.

Sedan skulle vi shoppa på Willys. Först glömde jag checka in och fick gå genom hela affären och ut genom kassan. Nytt försök.
Plötsligt kom jag på att jag glömt P-skivan och fick göra om proceduren ut och sedan fixa med P-skivan och in igen. F passade min, och sin egen, korg under tiden.

När vi shoppat färdigt, jag hittade bland annat saffransmunkar med vaniljfyllning och två sorters sillinläggningar jag inte sett tidigare, så åkte vi hem.

Sommardäcken bars ner i källarförrådet och jag bar in min kasse och sedan bar F in sina varor. Jag parkerade i garaget och gick in.

Gjorde kaffe och åt en saffransmunk och la resten i frysen. Senare tog jag fram en till och åt.

Tittade på veckans Halv åtta hos mig och sedan det första avsnittet om Knutby. En riktigt otäck berättelse. Som ju är sann. Manipulerandet, falskheten och den grunda, påhittade teologin som jag har så svårt för. Den som inte är en kontextuell omtolkning utan bygger på rena fantasier. Känner igen så mycket från egna erfarenheter av olika samfund. Jag får rysningar ända in i märgen.

Lyssnade en stund på ljudbok, en kriminalroman av  Ann Cleeves där Vera Stanhope är kommissarie. TV-serien Ett fall för Vera bygger på dessa böcker.

Sedan var det läggdags. Planerade att få lite nytta gjord under måndagen. Hur det blir med det återstår att se…

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på En söndag som försvann i väldig fart

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att du fick hjälp med däcken för de är inte lätta att hantera på egen hand. Tunga och otympliga helt enkelt. Vi har våra på däckhotell och de byter till oss. Kostar en slant men värt vartenda öre.

  Kram och god morgon!

  • Kraka skriver:

   Ja, den där trappen är alldeles för brant. Kanske fungerar det bättre med däckhotell på mindre platser, men jag har arbetskamrater som berättat om problem med att få en tid för sitt däckbyte. Däcken är ju ”gisslan” och man kan inte gå någon annanstans. Jag åker till drop in som finns på hur många ställen som helst numera. Den i Barkarby passar mig bäst eftersom jag då kan passa på att göra shopping på Stora Coop. Just igår blev det Willys eftersom F ville ha något de hade extrapris på. Jag sällskapshoppade bara.

   Ha en bra måndag och bra start på veckan!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag har det behändigt som har däckhotell på Stenstugu. Det är bara att köra dit när sonen kallar och inte kostar det något heller.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag tycker det fungerar bra att ha dem i källarförrådet. Jag behöver inte fler tidspassningar och tidsbeställningar i livet. Stressigt som det är. Det kan vara flera veckors väntetid när man vill byta däck. Visst, man vet att vintern kommer. Men ibland skiljer det flera veckor i Stockholm. Som den där vintern du berättade om när det var så mycket snö i början av november. Har för mig att jag bytte däcken innan jag reste, var i Nepal och missade hela snökaoset. Sen var det halt och snö i stort sett hela vintern. Inte varje dag, men ofta är det halt när jag ska åka från jobbet och ibland till. Som i tisdags förra veckan då det var isgata på vissa ställen nära sjukhuset. Sedan var det plus 11 grader dagen därpå.

   Ha en fin start på veckan!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *