Ja, vad ska man säga om den här dagen

Måndagen var en lugn historia hemma tills det var dags att åka till jobbet. Där var det fullt, många patienter, men jag tycker ändå att det var en bra natt.

Det fanns tårta i kylen, flera stycken faktiskt, och jag åt både när jag kom till jobbet och till mitt morgonkaffe när jag var klar med morgonarbetet.

Åkte hemåt. Det var tjockt i trafiken och jag stannade till och tisdagsshoppade på Stora Coop. På tisdagarna får jag 5% rabatt om jag köper för över 200 kronor. Det gjorde jag.
Satsade på korv. Prinskorv och köttkorv. Köpte kaviar, sweet chilli sauce och skorpor. Vet att jag köpte fler saker, men minns faktiskt inte vad det var. Men det var absolut livsmedel. Jo, köpte förstås mjukmat också. Pojkarna måste få sitt. Har ni förresten läst det här? Gör det annars!

Åkte hem, fixade åt pojkarna och drack lite kaffe. Sedan sov jag några timmar. Skulle på årsstämma i bostadsrättsföreningen.

Det blev ett lugnt möte trots att man förväntat sig samma kaos som på mötet om elen. Det finns grupperingar i föreningen som är väldigt militanta och aggressiva. Att man krävt legitimation vid registreringen verkat ha hållit vissa av dessa element borta. För det blev inget bråk, bara lite småtjafs. Man hade till och med en väktare på plats. Han behövdes öfr det var lite småbråk i dörren med folk som vägrade visa legitimation och liknande. Någon bodde inte ens i vår förening men försökte tränga sig in.

Efteråt gick jag hem och bytte från klänning till långbyxor och varmare ytterkläder. Sedan gick F och jag en lång promenad med Damo, hunden som numera bor med honom. Det är inte hans hund men han har långtidslånat den för att avlasta hon som äger henne.
Vi gick förbi Kista centrum eftersom jag skulle hämta en bok i Instabox.Tror vi gick drygt en halvmil. Det var skönt att komma in och slå sig ner vid datorn en stund och se playTV.

I övrigt idag så har jag fått schema för de två första veckorna i januari. Jag vill ju jobba 50-80%. Absolut inte mer än 80 och helst närmare 50 än 80. Detta hade min konsultchef glömt få in i kontraktet och nu vägrar kunden, sjukhuset där jag ska jobba, att gå med på det. Det är heltid som gäller säger de. Schemat jag fick var absolut inte heltid, det var en bra bit mer. Vi får se om det jämnar ut sig med en heltid i snitt eller om de tänker lägga mig en bit över 40 timmar i veckan hela tiden. Jag ska ju hinna plugga också. Suck!

Nu går vi mot midnatt och jag ska sova. Natti natti!

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop. Bokmärk permalänken.

5 svar på Ja, vad ska man säga om den här dagen

 1. Znogge skriver:

  Men då får de väl ändra i ditt schema tänker jag. Det är ju inte en vanlig anställning du har. Med tanke på att du ska plugga också så låter det helt galet att arbeta så mycket. En kortare tid fungerar det kanske men knappast i längden…

  Tårta är aldrig fel 😀

  God onsdag!

  • Kraka skriver:

   Nej, tyvärr går det inte att ändra. Man skriver kontrakt och vi har missat att skriva in att jag inte jobbar heltid i kontraktet. Så det är bara att bita ihop. Det är bara 14 veckor trots allt. Jag ska vara ledig två veckor i slutet av februari-början av mars. Det finns inskrivet. Skulle åka på en resa, men den kommer att ställas in tror man. Men jag tänker vara ledig ändå.

   Kram

   • znogge skriver:

    Klart att du ska unna dig att vara ledig då. Bara att uthärda fjorton veckor alltså och hoppas att logistiken fungerar bra.

    Kram

 2. Ingrid skriver:

  Här får man betala fullt pris alla dagar minsann, trots att man är pensionär med råge. Närmaste butik med tisdagsrabatt är i Hemse, 2 mil bort och det lönar sig absolut inte att köra dit.
  Så skönt att mötet med bostadsrättsföreningen avlöpte lugnt den här gången.
  Ha en bra onsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Vet inte om det är rabatt i alla Coop:s affärer eller bara Stora Coop. Jag åker förbi en på vägen mellan Huddinge sjukhus och hemma. Hemomkring har jag flera att välja på som , med bil, inte ligger alltför långt bort.

   Ha en bra onsdag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *