Vi firade en vän

Efter jobbet sov jag hemma hos F. Damo sov med mig och la sig på mina ben på samma sätt som katterna brukar göra. Hon sov också. Skällde en kort stund då posten kom. Sedan sov vi igen.

Pratade med min konsultchef som berättade att Brännskadecentrum, eller HR för att vara mer exakt, också är på krigsstigen. De vill ha garantier, skriftliga, att jag ska jobba minst 85% men att de fritt kan disponera mig till 100% vid behov. Märkligt att man kan ställa den här sortens krav då man är i underläge bemanningsmässigt. Vi kom överens om att sova på saken innan vi ger svar. Att jobba heltid i vården innebär rätt ofta att man jobbar sex pass i veckan i snitt för att få ihop timmarna. Inte riktigt vad jag vill göra vid sidan om mina 50-75% studier. Samtidigt har jag inte råd att sumpa min kontakt med brännskadan. Blir så trött!

När F kom hem plockade jag ihop mina saker och gick hem. Skulle fixa till mig inför kvällen då vi skulle bjuda K på middag eftersom han fyller år. Det var rörigt med hur kollektivtrafiken skulle fungera och åka bil var uteslutet på grund av allmänt kaos. Någon sak i ett ställverk i Liljeholmen hade gått sönder och hela söder var strömlöst. Dessutom fungerade varken T-banan eller Tvärbanan. Trafikljusen i stan fungerade inte heller. Nog är det väl lite sjukt att ett mindre fel i ett ställverk kan slå ut hela Stockholms infrastruktur!

Blå linjen, som ju är på norra sidan av stan, fungerade även om det enligt uppgift fanns en viss påverkan. Vi åkte in till stan och K var på plats när vi kom. Han väntade på oss utanför T-banan. Därifrån är det inte många meter till Jensens där vi skulle äta och vi var precis i tid.

Vi fick ett lugnt bord, även om det inte stämde med den beställning jag gjort. Men vi satt bra och maten var god.

Vi åt alla deras Biff Bearnaise. Jag åt den normalstora och pojkarna den extrastora. Köttet var aningen lite för rött, men det var gott ändå.

När någon fyller år och man är medlem bjuder de alla i sällskapet på efterrätt. Vi valde juläpplen med mjukglass. Riktigt, riktigt gott!

Man hade redan en julgran på plats. Jag tycker att det är för tidigt. Men den var stilig.

Vi gjorde sällskap en bit på T-banan och när vi skiljts åt åkte F och jag hem. Jag gick in till mig och möttes av mina glada katter.

Värmde av glöggen jag fått av A på jobbet. Vi gjorde som Karl-Bertil Jonsson inatt och luktade på glöggen. Smaka på den var uteslutet. Men nu har jag provat och den är riktigt god. Kan absolut bli en favorit.


Tittade på det nya avsnittet av serien om Knutby och sedan var det sovdags. Imorgon är det mycket på gång.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vi firade en vän

 1. Znogge skriver:

  Jag blir väldigt förvånad över deras krav. Vår yngsta dotter är konsultchef på ett bemanningsföretag och hennes konsulter brukar kunna ställa en del krav för egen del för att acceptera ett uppdrag.

  Ha en bra fredag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, jag är förvånad. Det är ett nytt fenomen att sjukhusens HR-avdelning ställer den här sortens krav. Man har också börjar ställa krav på att få ringa på referenser. Trots att man inte är arbetsgivare utan bemanningsföretagets kund. Som konsult är man anställd av företaget och inte av sjukhuset.
   Det senaste året har man tackat nej till mig flera gånger om jag inte tar heltid. Just när det gäller Jönköping hade vi glömt att skriva in det. Men jag hade troligen aldrig fått uppdraget om jag inte tagit heltid. Det var förresten de som krävde att få ringa till andra IVA-avdelningar och ta referenser. Vilket de gjorde. Jag har inget att dölja, men det är ett märkligt krav eftersom de inte är min arbetsgivare. Tidigare har man kunnat ställa massor av krav på när, och hur mycket, man vill jobba. Nu pekar de med hela handen och säger att man är svår att samarbeta med om man ställer minsta krav. Brännskadan, som känner mig väl, har ställt flera märkliga krav. Min konsultchef skulle prata med bemanningsassistenten och höra om det verkligen är avdelningen som ställt kraven eller om HR ännu en gång hittar på saker.

   Ha en bra fredag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *