Fem en fredag v. 46: Riktning

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är något du kommit över?
 2. Vad har du precis avklarat?
 3. När gjorde du senast ett avsteg?
 4. Vad har du på gång?
 5. När läste du senast en vägbeskrivning?

 

 1. Det mesta skulle jag tro. Så många svek och så mycket psykisk misshandel. Orkar inte älta, är bara glad att jag överlevt. Bokstavligt talat. För hur många kvinnor får inte sätta livet till i relationerna till en man. Så nöjd med att bo och leva med mina katter.
 2. Egentligen inget. Just nu är det rörigt i livet och alldeles för mycket på agendan. Kan inte ens påstå att jag klarat av arbetsveckan, ska jobba imorgon. Nu gäller det att kämpa på en vecka till. Sedan ska jag ha en arbetsfri månad. Men den är fullspäckad med annat så den är heller inte ledig i ordets rätta bemärkelse.
 3. När jag gick med på att jobba heltid under våren. I och för sig hade jag inget val. Vi hade glömt få in det i kontraktet att jag jobbar max 80%.
  Det blir vanligare och vanligare att vården ställer kravet att man måste jobba heltid annars har man inte där att göra. Detta trots att man borde vara glad att få specialistutbildad personal överhuvudtaget. Suck!
 4. För mycket!
  Men just idag ska jag åka och köpa en present till Harriet (borde gjort det tidigare men inte hunnit). Ska städa lite och fixa. Ska åka till K och ge honom födelsedagspresenten som jag glömde hemma igår. På eftermiddagen/kvällen är jag bjuden till Harriet och S. Om de mår bra vill säga. Måste kolla med dem först.
  Har alldeles nyss avbokat tvättstugan och bokat om den till söndag. Det blev omöjligt att hinna tvätta när dagen innebär en massa förflyttningar som tar tid, utöver ett ändå rätt fullt program.
 5. I förrgår då jag kollade var stället där jag ska bo ligger i förhållande till sjukhuset.

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

12 svar på Fem en fredag v. 46: Riktning

 1. Znogge skriver:

  Fullt upp hos dig med andra ord men så brukar det alltid vara tycker jag. Hoppas kvällens firande blir av.

  Kram och god fredag!

 2. Som pensionär har man inte mycket att göra, men det räcker med att man har 2-3 saker så är det stressigt! Tidigare så brukade jag skoja om det här, men det är faktiskt sant. Man får inte alls så mycket gjort som tidigare när man jobbade också. Och allt tar så vansinnigt lång tid att göra…..
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

 3. Gerd skriver:

  Så skönt att du fyller ditt liv med mysiga katter. Ja, jag trivs som solo också just nu, man vänjer sig och reder sig.
  Fast jag inte förvärvsarbetar så har jag mycket omkring mig.
  Trevlig fredag! Kram

 4. Ingrid skriver:

  Det låter skönt med en arbetsfri månad, men jag misstänker att du har en massa aktiviteter på gång som vanligt.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

 5. Lillian skriver:

  Trivelig å kjøpe gave til noen, håpe på at den som får den setter pris på den. God helg.

 6. Kina skriver:

  Det har sina fördelar att leva ensam också. När det gäller arbetstid så tycker jag att arbetsgivarna ska vara glada att någon överhuvudtaget orkar jobba mer än 80 % inom vården! Det är väl nog slitit! Nu önskar jag dig en trevlig helg!

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  viktigt att vara nöjd med tillvaron även om den är full av aktiviteter. 80% låter som en lagom arbetstid. hoppas att festen blir av. det behövs lite festligheter då och då

 8. Paula skriver:

  Du behöver andas och pusta ut, det genomsyrar hela ditt inlägg, hur stressad du är. Det låter bra med en arbetsfri månad…hoppas det du fyller månaden med är givande och roligare. Jag förstår faktiskt inte varför du inte skulle vara attraktiv på jobbet om du går på 80% Förut ville ju arbetsgivarna gärna att man jobbade deltid…medan arbetstagarna ville ha heltid för att få upp sin inkomstnivå. Detta tycker jag oavsett om man har mer kvalificerade arbetsuppgifter. Ingen kan ju vara så dum att man tackar nej till en specialist som vill jobba lite mindre än heltid, eller?
  Hoppas du får ihop livspusslet

 9. Bokdamen skriver:

  arbetsfri månad låter bra, hoppas festen blir av. Ha en bra helg.

 10. it_is/Anette skriver:

  Oj här var det verkligen fullt upp. Men det är ju okey sålänge man trivs med det. Fullt upp är ju inte enbart jobb, det kan ju vara trevliga saker på fritiden också. Ditt svar på första frågan var otroligt bra, o ger eftertanke vidare i det du tar upp där. Ha en fin söndag

 11. Susjos skriver:

  Ja, arbetsfri månad låter väldigt bra, hoppas att du får lite vila då, trots att du har mycket på gång?
  Tur du har dina katter som kan ge dig lite ro!
  Ha det gott!

 12. Pingback: Fem en fredag v. 47: Kvalitet - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *