Fem en fredag v. 47: Kvalitet

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad slösar du tid på?
 2. Vad slösar du pengar på?
 3. Har du gjort något fynd på sistone?
 4. Vad har du hemma som håller år ut och år in?
 5. Vad tummar du aldrig på?

 

 1. Ljudböcker och TV-serier. Det går tid som jag skulle behövt till annat. Men samtidigt är det en del i min återhämtning från ett fullspäckat liv.
 2. Egentligen slösar jag nog inte. Men jag unnar mig en del dyra ostar. Ibland också lite dyrare viner.
 3. Skulle väl vara den där chokladasken jag skrev om här om dagen. Annars vet jag väl inte direkt om jag gjort några fynd. Chokladaskar är förresten alltid på extrapris i advents- och jultider.
 4. Det finns mycket. Både kläder och saker.
 5. Säkerhet och försäkringar. Förstår inte folk som gör dyra resor, har dyra bostäder och inte ens de mest grundläggande försäkringar. Att barn och husdjur ska vara försäkrade ser jag som en självklarhet. Att man vaccinerar sig är också självklart.

 

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

13 svar på Fem en fredag v. 47: Kvalitet

 1. A ROOM OF MY OWN skriver:

  klart att en ska vaccinera sig! säger jag som haft ont i armen i månader efter andra sprutan. dyra ostar och fint vin låter jättetrevligt! och det händer väl inte varje dag, förmodar jag

  • Kraka skriver:

   Otur att du fått ont i armen. Man måste ha träffat en nerv.
   Nej, varken vin eller ostar blir det till vardags.

 2. Karoleen skriver:

  Givetvis har du rätt med ditt svar på festa 5! Det är ju basic, och är helt konstigt att det finns de som tänker på det sättet!

  • Kraka skriver:

   Det är många som inte har försäkringar har jag förstått. Det är ett stort problem i vår bostadsrättsförening bland annat.

 3. znogge skriver:

  Försäkringar är verkligen en självklarhet och jag förstår inte hur man vågar avstå från att att ha sådana. Det gäller självklart också barn och husdjur. Våra hundars försäkringar är mycket dyrare än våra men så får det vara. Vaccinationer är också självklara fast jag valde dock att inte vaccinera mig mot svininfluensan.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Katternas försäkringar är betydligt dyrare än min olycksfallsförsäkring. Ligger nog i prisklass med bilförsäkringen skulle jag gissa.
   Jag fick aldrig någon fråga om ifall jag ville vaccinera mig mot svininfluensa ( det skulle jag givetvis gjort oavsett). Jag blev bara tillsagd att gå och ta min spruta, som var två vid olika tillfällen den där första gången, innan jag kom upp på avdelningen. De där köerna som man sett på bilder nu i efterskott hade jag ingen aning om att de existerat. Det togs för givet där jag jobbade att sprutan skulle tas om man ville jobba. Fast juridiskt sett hade man väl kunnat säga nej. Numera ingår svininfluensavaccin i säsongsinfluensasprutan.
   Det dör en del folk varje år på intensiven både av svininfluensa och säsongsinfluensa. Jag skulle aldrig våga chansa. Jag träffar ju de som är sjuka.

   Kram

 4. Bokdamen skriver:

  Ljudböcker och tv-serier är några av de saker jag också lägger tid på, mest för att det är avkopplande och intresserar mig, men visst kan en fastna ibland. slösar gör jag sällan även om det blir slösurfande emellanåt;) trevlig advent.

 5. Gerd skriver:

  Självklart ska man vaccinera sig och försäkra sig, ingen fundering där!
  Såklart följer jag rekommendationerna och håller avstånd trots allt. Fått tredje Covid nu.
  Jag gör så g0tt jag kan. Trevlig advent och kram!

 6. it_is/Anette skriver:

  Det är svårt det där att skilja på vad man slösar tid o pengar på mot vad man känner att man vill ha, behöver för att koppla av, må bra osv… jag tycker man ska gör det man känner är rätt o då slösar man inte 🙂
  Skoj läsa dina svar. Ha en fin helg

 7. Kina skriver:

  Trevlig advent önskar jag dig!

 8. Paula skriver:

  Basta! Säger jag till din sista mening! Självklart väljer du ditt eget sätt att koppla av och koppla bort jobbet, vad är väl bättre än något som inte kräver någon större tankeverksamhet?
  Trevlig första advent

 9. Pingback: Fem en fredag v. 48: Mummel - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *