Så var det äntligen dags

Redan tidigt i höstas bestämde jag mig för att vara helt arbetsfri i december. Det är sådant man kan schemalägga när man är pensionär. Annars är det nog i det närmaste hopplöst att få tjänstledigt utan anledning. Speciellt som det är brist på personal. Just nu får vi nog dessutom ställa in oss på risken att covidhelvetet börjar om från början med det nyupptäckta viruset.

Natten var lite rörig för min del. Men slutligen så var det ändå dags att åka hem. Några sa jag hej då till och önskade både god jul och gott nytt år, men många kommer jag att träffa ytterligare en gång i år eftersom vi ska ha en större personalfest. Ja, ni läste rätt. Vi ska ha en stor fest trots den skenande smittan. Men vem vet… kanske blir den inställd.

Apropå inställd och uppskjuten så har datumet för uppskjutningen av James Webb-teleskopet flyttats fram minst 4 dagar och aktuellt datum är nu den 22 december. Det ställde till det lite för våra planer men den snälla Björn på Sydamerikaexperten bokade om oss och ska hjälpa till med boende de extra nätterna när vi kommer fram. Det är dumt att boka hotell fler nätter när man inte ens vet om man får resa. Hotellet går inte att boka av. Just nu är det hur osäkert som helst. Med allt. Det är Frankrike, men det är ändå inte säkert att man får resa. Gissa om jag känner mig stressad…

Jag har haft fri sovning idag efter jobbet. När jag gick upp hade jag 17 grader inomhus och minus 3,8 ute. Men nu har jag minsann värmt upp med min värmefläkt och har 20 grader där jag sitter. Ska satsa på fler värmefläktar för en av de saker som gör mig trött är detta ständiga frysande. Både hemma och på jobbet. Jag har låg ämnesomsättning och svårt att hålla värmen rent allmänt. Men både på jobbet och hemma är det ventilationen som ställer till det. Luftbyte har sina fördelar, men det blåser ju för sjuttsingen hela tiden. Är som att leva sitt liv mitt i en storm.

Ikväll planerade jag för en lugn hemmakväll. Fixade några viktiga mail och sedan var det På spåret som hade säsongspremiär. I övrigt ljudbok och lite rödvin. Hade nog velat ha något gott att äta men jag orkade inte verkställa en shoppingrunda på Coop. Ingen shoppingrunda alls för att vara mer exakt.

F ringde och frågade om vi skulle ta en snabb fika. Han skulle vara hemma om 10 minuter och sedan iväg. Jag tackade nej, men vi pratade en stund. Vi satsar på att ses imorgon istället. Jag orkade inte stressa och skynda mig. Jag var ju inte ens klädd, hade nattkläder och morgonrock.

Igår (torsdag) började jag öppna lådor i adventskalendern. Lådor med högre nummer än under tiden jag är hemma. Jag öppnade en ny låda imorse och en nu på kvällen. Ska inte berätta vad det var i dem eftersom någon kanske har en likadan kalender och vill ha överraskningarna i behåll.

På spåret är slut och det är visserligen tidig kväll men jag ska ändå satsa på att ta tag i sömnskulden. Sovdags med andra ord. Natti natti!

Vår iställetförgran. 

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop. Bokmärk permalänken.

4 svar på Så var det äntligen dags

 1. Ingrid skriver:

  Här har flera större företag ställt in sina planerade julbord, bland annat Försäkringskassan där två av mina barn jobbar och även Region Gotland har ställt in en jubileumsfest och landshövdingen ställer in ett evenemang han också.
  Frysa inomhus är inte trevligt, så du gör klokt i att skaffa värmefläktar.
  Så duktiga Marcus Samuelsson/Jason Diakité var i kväll!
  Nu till sängen!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är säkert klokt att ställa in större fester och just nu känner jag mig inte alls säker på att vår fest ens blir av. Det är inget som bekymrar mig egentligen. Däremot är jag fruktansvärt stressad över min och F:s resa.
   Stressad är jag också för mina 14 kommande veckor i Jönköping nästa år. Jag vill inte jobba med covid-patienter. Det är jobbigt rent fysiskt att jobba med skyddsutrustning, jobbigt psykiskt att veta att man kan bli smittad av en dödlig sjukdom och jobbigt att se människor som helt nyss var friska dö av en infektionssjukdom. Jag blir så frustrerad när allt fler mutationer utvecklas och veta att det är antivaccarnas fel. Om alla vaccinerar sig så blir det stopp för nya mutationer.

   Ha en fin lördag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Så skönt för dig att äntligen ha en helt ledig månad och det är dig verkligen säl unnat. Så en resa att se fram emot dessutom. Hoppas bara den nya varianten inte ställer till det. Jag tänker på flyg som ställs in nu och så…

  Kram och god lördag!

 3. Micke skriver:

  Så rätt att ta ledigt i december, har en gång för längesedan arbetat hela industrisemestern för att istället ha ledigt i december, minns det som helt underbart ju.
  Ja, det tycks ju som att det kan ta fart nu igen, hoppas jag har fel, är så trött på eländet nu, ännu värre är det ju för vårdpersonalen, det är ju de som får dra det tunga lasset. 🙁

  Här har vi julbord på gång i mitten av december, jag bokade inte upp mig men ”annan” personal ordnade den bokningen, tvivlar på om jag ska gå, så hemskans dumt ju.
  Hoppas på att de har vett nog att ställa in alltihopa.

  Ha nu en fin helg Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *