Prover, frukostfika och en oplanerad hemmakväll

Eftersom jag sovit under sen eftermiddag och kvällen på söndagen kunde jag förstås inte somna. Låg och lyssnade på ljudbok till det var jättesent. Eller möjligen tidigt om man så vill. Det var med andra ord segt att gå upp på morgonen. Men jag hade planer.

Började med kaffe. Bara kaffe. Skulle ta prover och det var bara klara drycker som var tillåtna. Kaffe räknas som klar dryck. I alla fall i medicinska sammanhang. Under förutsättning att man inte har något i kaffet. Det har jag ju inte.

Hade funderat en del på vart jag skulle åka. I Kista är det bara bokade tider och jag vill helst gå på drop in. Det är så många tider att passa i livet ändå.

I sista stund bestämde jag mig för Upplands Väsby. Det är bra parkering där och ett centrum jag gillar. Nu skulle väl centrumet inte vara öppet, men jag kunde ju kolla i skyltfönstren i alla fall.

Det var ingen kö alls. Alldeles tomt i väntrummet. Det var absolut rätt val att åka dit. I Kista brukar det vara lång väntan. Trots bokad tid.

Efter provtagningen gick jag till Café Kardemumma och åt frukost.

Det var lugnt och skönt där inne också.  Satt där en bra stund innan jag gick.

Inne i centrumet bestämde jag mig för att vänta tills affärerna öppnade klockan 10:00.

Satte mig i det tomma rummet där man får sitta och jobba eller plugga om man vill. Jag blev lite förargad över skylten. Varför skulle det vara förbjudet att ha med sig sin mobiltelefon? Helt verklighetsfrånvänt. Idag är det väl många som uträttar olika ärenden på sin mobil. Jag till exempel. Numera är en mobiltelefon en dator i mindre format.

Till sist var det dags för affärerna att öppna. Köpte en kjol av sweatshirtmaterial och en liten aftonväska. Om det nu blir någon fest är det trevligt att ha något snyggt att ha mobilen (!) och pengarna i.

Sedan åkte jag hem. Gav pojkarna mjukmat och gjorde kaffe. Åt den där lussebullen jag sparat. Nu var det dags för den.

Tittade på veckans avsnitt av Farliga familjeband och funderade på en liten middagslur efteråt. Valde dock att ta ett varmt bad istället.

Låg länge i badet och satt med en kopp kaffe när E ringde. Hon hade ont i halsen och hade varit och tagit covidprov. Det var bara att ställa in kvällen.

Tittade på playTV, lyssnade på ljudbok och drack kaffe. Pratade med F i telefon och vi bestämde att höras senare.

La mig och lyssnade på ljudbok. Klockan blev mycket och jag ringde F. Vi bestämde att ses på gården och åka och fika någonstans.

Det är inte lätt att hitta någonstans att fika på kvällen ute i orten. Men till sist hamnade vi på MAX och jag åt en fiskburgare och drack kaffe. Sedan gick vi en sväng på Stora Coop. Jag köpte några struvor och två paket abborre i gelé.

När jag kom hem serverade jag abborre och båda pojkarna blev glada. Kingston åt med god aptit, han verkar ha tröttnat på att äta havskräftor i gelé varje dag. Men det är inte alltid utbudet är så stort när det gäller mjukmat med fisk.

Gjorde kaffe och satte mig en stund i köket. Ännu en dag var till ända och det var mer eller mindre sovdags.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på Prover, frukostfika och en oplanerad hemmakväll

 1. Znogge skriver:

  Så om man ska vara fastande inför en provtagning förmodar jag att man även kan dricka te eller är det olika?
  En bra dag får man väl säga och kul med inköp. Hoppas väskan kommer till användning.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, man kan dricka te. Men utan socker och mjölk.
   Väskan kommer absolut till användning någon gång. Jag är bara fundersam beträffande den där festen i december. Det är klinikfest så jag utgår från att man måste visa vaccinpass. Det lär ju vara mer än 100 personer. Ja ja… Vad är väl en bal på slottet…

   Ha en bra tisdag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag förstår mer än väl varför det är förbjudet med mobiltelefoner. Många använder inte mobilen som dator, utan som telefon. Efter att ha suttit i ett väntrum där en av de andra patienterna högljutt pratade med en bekant i mobilen och dessutom hade högtalarfunktionen på, så att man hörde motparten också, så hade jag också önskat mobilförbud.
  Surkart? Jag????
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag förstår också att man inte får prata i mobilen. Det skulle vara tyst i det där rummet stod det på ett annat anslag. Men att man inte skulle få ha med sig mobilen in i rummet verkar befängt. Var skulle man lägga den? Åka hem med den? För det kan väl inte vara så att kommunens tjänstemän har så dåliga svenskkunskaper så de inte vet att de faktiskt skriver att mobiltelefoner inte får vistas i lokalen.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *