Från morgon till kväll

Hade inte kunnat bestämma mig om jag skulle ha fri sovning eller alarmet på. Därför började min dag 06:00. Ställde om till 07:03 och lyssnade om slutet på boken jag lyssnat på. Klockan blev 06:45. Men sedan behövde jag gå på toa och det var lika bra att stanna uppe. Insåg att det skulle bli en lång dag.

Gjorde kaffe, la upp mjukmat åt pojkarna och satte mig i köket för att få en mjukstart vid datorn med lite playTV, Deceit. En engelsk serie som bygger på en verklig rättsskandal.

Fick ett mail från en arbetskamrat, S, som jag skulle gå ut och äta lunch med på torsdag. Hon hade varit med om en hemsk olycka och behövde avboka. Det var lite oklart vad som hänt, men hon var i alla fall hemma och inte på sjukhus. Vi får helt enkelt gå ut en annan gång, det viktigaste är att hon kryar på sig. Dessutom är jag väldigt överbokad just vad gäller ätande i december. Visst hade jag sett fram mot det, men ibland kommer livet emellan.

Drack mer kaffe, tog ett bad och blev plötsligt övermäktigt trött. Har en hel del skulder till J B Lund så jag gjorde helt enkelt en avbetalning. En timme i bädden. Dock med ljudbok så jag sov inte hela timmen.

När jag gick upp skyndade jag mig lite för att komma iväg. Skulle in till stan i ett par ärenden.

Åkte till Rådmansgatan och promenerade till vaccinationsstället där jag skulle ta min andra spruta mot bältros. Den där dyra ni vet, den som kostar 2400 kronor styck. Men jag vill verkligen inte ha bältros och skulle ångra mig förfärligt om jag skulle snåla och sedan bli sjuk.

Jag blev tillsagd att ta på munskydd. Inget konstigt med det egentligen. Om det inte varit för att de som skulle ta influensavaccin inte alls behövde ha munskydd. Fattar inte varför hon fick för sig att jag var en större smittrisk än de övriga.

Efter sprutan gick jag in på 7-eleven och drack kaffe och åt en korv.

Det var fruktansvärt kallt ute och jag hade verkligen ingen lust att stryka omkring och fönstershoppa. Annars finns det en del att se i fönstren.
Istället gick jag direkt till ABF-huset och var där tidigt. Köpte ett glas rött i Café Cirkeln.

Eftersom jag trodde att det skulle bli fullsatt gick jag upp tidigt. Men det var bara ett par personer som väntade utanför salen. När vi väl blev insläppta visade det sig vara ganska få som kommit för att lyssna på Katarina Wennstam som i ett ett samtal med Jens Liljestrand berättade om tankar kring lagstiftningen rörande styckmord och om sin nya bok Djävulens advokat.

Efteråt sålde hon böcker, men jag har läst och/eller lyssnat på dem hon hade med sig. Har nog på ett eller annat sätt tagit del av samtliga hon skrivit.

Istället gick jag iväg till Pyttirian och åt middag. Förutom den där korven hade jag inte ätit annat än ett par smörgåsar på hela dagen.


På väg till T-banan gick jag in på Åhléns och shoppade lite. Hade förresten shoppat på ett apotek mellan 7-eleven och ABF-huset också. Inga märkvärdigheter, bara sånt jag behövde.

Hemma blev det som vanligt utfodring av kissekatterna och lite Lapsang souchong till mig innan sovdags.

Det här inlägget postades i Böcker, En arbetsfri månad 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Från morgon till kväll

 1. Znogge skriver:

  En bra dag får man väl säga!
  Jag funderar själv på att vaccinera mig mot bältros för det är ingen rolig åkomma. Har förstått att det finns två vaccin där det dyrare är det mest effektiva. Stämmer det?

  Kram och god onsdag!

  • Kraka skriver:

   Jag är ju ingen vaccinexpert, men jag tror inte man använder det tidigare vaccinet eftersom det här är så mycket mer effektivt. (Googlade nu och såg att det finns två sorter, men jag har hört att det här nya är mer effektivt och det är det man ger där jag vaccinerar mig)
   Det bästa är väl att du frågar din husläkare, antar att du går hos en sådan för ditt blodtryck?
   Ha en fin dag i gruvan!
   Kram

   • znogge skriver:

    Ja, jag ska kolla med min läkare för hon bör förhoppningsvis veta. Dock är inte mitt förtroende på topp för den läkargruppen men det är en annan femma…

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *