Vänskapsdejt på IKEA

Frudin och jag brukar äta julbord på IKEA. Förra året var naturligtvis julbordet inställt, men i år var det igång igen.

Vi skulle ses klockan 11:30, men jag var där i god tid och hann gå runt och kolla på lite olika saker. Som tur var för efter maten var vi båda supertrötta.

Man önskar ju alltid att man skulle orka äta mer. Men det gör man inte.

Jag valde att äta miniisterbanden istället för prinskorv. Som sagt, man kan inte äta allt hur gärna man än vill.

Kaffe och Ris à la Malta med vispad grädde och sylt. Ska man lyxa så ska man.

Vi hade hittat en lugn hörna i restaurangen och kunde både koppla av och prata ostört.

Efteråt hade vi tänkt gå runt och kolla på diverse. Men det kändes som om det varit sömnmedel i maten. Jag hade i alla fall bestämt mig för två varma täcken och letade rätt på dem. Samma sort som jag redan har. Nu har jag fyra täcken i sängen, ska snart ha fem och vet ni, jag hittade ett hemma som jag inte öppnat förpackningen på så jag kan faktisk ha ett halvt dussin täcken. Tyngdtäcken, släng er i väggen! Jag behöver inte tyngd, jag behöver värme.

Jag åkte hem och var superdupertrött. Körde in i min garagebur och tänkte bara sitta ett par minuter innan jag skulle gå in.
Vaknade av att sängen kändes konstig och efter ett tag förstod jag att jag satt i bilen och sov. Det var mörkt så jag tror ingen sett mig. Dessutom kan jag inte sovit mer än en kvart kanske.

Gick in, klädde av mig, la ett av de nya täckena i sängen och la mig. Sov sedan gott i flera timmar. En kvalificerad gissning är att jag är trött efter vaccinet igår. Kanske.
Men att frysa jämt tar också massor av energi.

Ska snart sova, har tusen och en saker som måste göras imorgon. Verkligen måste. Men först en kopp kaffe.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Vänskapsdejt på IKEA

 1. Ingrid skriver:

  Jag var med syrran och åt julbord på IKEA vid Kungens Kurva för några år sedan och det var helt ok tycker jag.
  Att frysa är verkligen utmattande. Jag är så tacksam att vi har skapligt varmt och dessutom har jag ett elelement i vardagsrummet som jag kan ta till om det blir för kallt framför tv:n. Jag behöver nog byta tätningslister i vardagsrumsfönstren för jag känner att det drar kallt därifrån.
  I morgon ska jag iväg och äta julbord, om jag nu kommer iväg, för nu har det börjat snöa och blåsa. Blir det för eländigt väder vågar jag inte köra.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   IKEA:s julbord är riktigt bra med tanke på priset. Alldeles oavsett kan man inte äta sig mer än mätt. Vi har ett julbord inbokat lite senare på Svartsjö slott. Betydligt dyrare och jag lär väl inte få i mig mer mat då heller. 🙂
   Mina nya täcken gjorde sitt jobb och jag kunde kliva upp utan att skaka av köld. Ute har det kommit massor av snö under natten.
   Hoppas du kommer iväg och att väder och väglag håller sig.
   Kram

   • Ingrid skriver:

    Det blir inget julbord för mig i dag, för det snöar och blåser så jag vill inte ut på vägarna oavsett om jag ska köra själv eller åka med någon annan.
    Man är ju rädd om livhanken!
    Kram

 2. Znogge skriver:

  Att frysa är verkligen jobbigt för på något vis så är man spänd hela tiden och det tar på krafterna. Sedan är det väl inte helt otänkbart att vaccinet gjorde sitt till. Hoppas du känner dig utvilad i dag.

  Kram

  • Kraka skriver:

   För första gången sedan sommaren vaknade jag utan att skaka av köld. Så skönt. Blir det kallare ute så kan jag alltid ta den sjätte täcket också.
   Utvilad känner jag mig väl kanske inte, men tillräckligt för dagens projekt. Men först kaffe och Halv åtta hos mig. Sedan på med kläderna och fånga dagen.
   Kram

 3. Frudin skriver:

  Det var verkligen jättetrevligt! En fin gammal tradition vi har! Synd bara att de trilskas med att ha sömnmedel i maten.
  Jag hävdar att du måste börja ha vetekudde under dina 6 täcken för bättre effekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *