Storkok på gång

Kom  upp rätt skapligt tidigt och det var så skönt att ha sovit gott utan att vakna flera gånger under natten och frysa. Jag frös inte ens när jag gick upp. Borde köpt de där extra täckena för länge sedan.

Dessvärre dröjde det innan jag kom mig iväg för att shoppa. Skulle köpa dels en matberedare, en sådan där liten variant även om jag drömmer om en stor assistent. Dels skulle jag köpa ingredienser till Janssons frestelse och köttbullar för 30 personer. Samt även vegetariska varianter.

Hur som helst kom jag iväg till sist och fick inköpt det jag behövde. Passade på att ta en fika också.

Åkte hem och satte igång. Det var en hel del potatis som skulle skalas. En av potatisarna liknade nästan ett hjärta.

Jobbade på bra och åkte sedan med F för att tvätta bilen. Jag tycker, som jag nog redan skrivit, att det är obehagligt att tvätta bilen ensam. Nu är det ju så att många är rädda för att tvätta bilen och jag är en av dem. Jag är nog mest rädd för att något ska hända och att jag blir fast i tvätten. Tror jag.

Efteråt ville F åka och shoppa lite livsmedel. Vi kom sedan överens om att åka och äta något. En burgare på McD.

Jag är inte klar ännu med min matlagning, men tänker gå upp tidigt imorgon och göra klart. Måste plocka i ordning lite i bilen också.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Storkok på gång

 1. Ingrid skriver:

  Så gott det låter med Jansson och köttbullar!
  Det var inte små portioner du ska göra så jag hoppas att allt går bra.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Det kan man verkligen kalla ett storkok! Hoppas att projektet avlöper planenligt även i dag.

  Kram och god lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *