Stilla dag och många tankar

Efter gårdagens fest var jag i behov av att sova länge. Men jag vaknade halv elva, cirka åtta timmar efter att jag somnat. Egentligen rätt lagom skulle jag tro. I alla fall om man bortser från den växande sömnskuld jag har.

F och jag hade pratat om att åka ut till Tyresö kyrkogård och tända ljus, men när jag frågade orkade han inte. Han pratar sällan om sin sorg, men här om dagen berättade han att han tänker på henne varje dag. Precis som jag gör.
Hon ligger inte alls i Tyresö, men det är där hon hade velat bli begravd. Om inte hennes stolliga morsa bara bestämt att hon skulle skottas ner på en plats vi vet att hon inte ville vara på. Det är så tragiskt att någon, som egentligen aldrig riktigt brytt sig, får bestämma sånt.

Istället åkte vi och gjorde några inköp. Jag hämtade en flaska beställningsvin, åkte till Classe och beställde delar till min matberedare som inte ingick men som jag vill ha. Vi åkte också till Willys där man sålde Apotekarnes julmust tokbilligt. Varje kund fick köpa 9 stycken 1½-litersflaskor för 5 kronor styck, eller 15 kronor för 3 egentligen för det var bara när man köpte dem 3 och 3 som priset gällde. Vi köpte 9 flaskor var. Sedan åkte vi hem. Det var galet mycket folk överallt. Pandemin och att hålla avstånd verkar vara helt glömt.

Hemma värmde jag Jansons och drack en Weird Weather (alkoholfri öl). Precis när jag satte mig ner, 17:30, började det där tjutande ljudet och höll på först en timme och sedan var det tyst en eller två minuter och sedan började det igen. Tystnade egentligen inte förrän vid 20:30-tiden så man kan lugnt påstå att det förstörde min lördagskväll.

La mig i ett varmt bad. Det är kallt trots värmefläkten även omm det är ett par grader varmare än i morse då det var 17 grader. Men jag blir ju aldrig riktigt varm när det r kallt både ute och inne.

Tittade på filmen Winter’s bone. Drack lite av det vita vinet jag fick igår. Kort sagt, jag tog det lugnt.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Stilla dag och många tankar

  1. Ingrid skriver:

    Jag hade också tänkt mig att tända ljus på gravarna i dag inför andra advent och gjorde ett försök när jag var ändå ute och körde, men det var så mycket snö att lyktorna var helt översnöade och när jag krafsat fram dem hade locken frusit fast, så jag fick ge upp. Men det är väl som förra gången när jag misslyckades p g a att det inte fanns gravljus att köpa i Klintehamn – Det är tanken som räknas!
    Var filmen bra?
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *