Andra advent, en vanlig söndag

När jag vaknade vid 10:30-tiden var jag trött. Släpade mig upp och orkade knappt hålla ögonen öppna. Trots att jag sovit oavbrutet sedan jag la mig. Fast det är klart, jag la mig rätt sent.

Kaffe gjorde susen och efter några koppar var jag på banan igen. Läste några artiklar på nätet och tittade klart på Tomten är far till alla barnen. Har sett den så många gånger att det inte finns några överraskningsmoment kvar. men den hör till i december.

Fick veta att klinikfesten, den som kallades ”Nobelfesten” var inställd. Nu var ju det inget som överraskade mig, men det är tråkigt ändå. Speciellt som timanställda inte brukar bli inbjudna. Möjligen var jag väl inbjuden för att jag jobbat så mycket. I oktober och november har jag jobbat en heltid om man utgår från de 32,32 veckotimmar som är heltidsmått för anställda på Karolinska och, om jag tror rätt, också för hela Region Stockholm. För timanställda finns inget mått eftersom man bara är anställd precis under sitt arbetspass och inte mellan passen. Ja, jag vet att det låter märkligt när man har ett planerat schema, men så är det regionerna. På bemanningsföretag är man anställd även mellan uppdragen. Det finns en helt annan trygghet där. Man kontrakteras för sina uppdrag och det har också sina sidor, men på det hela taget så har man ett annat värde. Man får gå på utbildningar, blir inbjuden till fester och liknande. Man är helt enkelt sedd och finns.

Klädde mig och åkte iväg. Frågade F om han ville följa med, men han ville vara hemma.

Det var mycket trafik och bitvis stod den still. Det började bli mörkt och jag blev osäker på om jag skulle hinna innan det blev helt mörkt. Men jag hade inte behövt oroa mig för det var bra belysning.

Jag tände ett ljus och satte i den glaskupa där man får sätta ljus. Hennes aska ligger inte där, men hade hon fått bestämma hade hon haft en gravplats, en egen grav, på begravningsplatsen i Tyresö. En mycket nära vän till henne ligger där och också hennes pappa.

Efter att jag tänt ljuset åkte jag hem igen. Väl hemma var det som vanligt med mat åt pojkarna, ett mycket varmt bad och lite playTV. Men allra först åt jag middag.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Andra advent, en vanlig söndag

 1. znogge skriver:

  Att välja rätt gravplats är mycket viktigt. Fint av dig att tända ett ljus <3

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Här blev det ingen ljuständning, men jag förstår att det kändes gott för dig att få tända ett för Saila
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *