Att det ska vara så svårt

La mig redan 21:35 på söndagskvällen eftersom jag visste att jag behövde gå upp tidigt på måndagsmorgonen. Ja, hela veckan skulle jag behöva göra saker och hålla ett skapligt tempo. Somnade ganska snabbt, i alla fall inom en kvart. Men ganska exakt efter fyra timmar vaknade jag och kände mig utvilad. Detta att jämföra med att jag nästan varje morgon när jag ska upp känner mig mer eller mindre medvetslös. Men halv två minsann… Då känner jag mig pigg och rask.

Drack kaffe. Betalade en räkning som behövde betalas senast på måndagen. Surfade runt lite och läste en och annan artikel. Tittade på sista avsnittet av Farliga familjeband.

Gick sedan och la mig igen. Någon måtta fick det ju vara trots allt. Men att gå upp klockan fem var nu uteslutet och jag satte om alarmet till åtta.

När det är dags att gå upp har jag så ont i magen så jag måste ligga en timme till innan det går över. Sedan kommer jag upp och ut i köket. Kaffe och en skorpa.

Tar det lugnt ett par timmar. Går ut med ett par kartonger till förpackningsåtervinningen. Börjar sedan vänta på min leverans från Coop.

Varorna kommer ungefär kvart över två. När de är placerade utanför min dörr bär jag in dem i min lägenhet. Det var 11 kassar plus 3 förpackningar kattsand.

När jag lagt undan kylvarorna gjorde jag lunch och kaffe. Satte mig och pustade ut en stund. Fick inte så mycket praktiskt gjort, men fick undan en massa ”privatadministration” som svara på mail, betala räkningar och liknande.

På kvällen åkte F och jag på en mindre shoppingrunda. Jag behövde purjolök och några småsaker, bland annat julfrimärken.

Innan vi åkte hem tog vi en fika på MAX som ligger alldeles bredvid Stora Coop i Rotebro.

Jag drack kaffe och åt en hallonpaj med mjukglass medan F åt två små burgare.

Hemma tog jag ett varmt bad ett riktigt varmt. Det är så fruktansvärt kallt inomhus nu när det är kallt ute. Det var minus 13 ute och 17 inne när jag gick upp och på kvällen var det minus 15 och 18 inomhus, fast då hade jag haft värmefläkten på flera timmar under dagen. Värmen stannar inte kvar när jag stänger fläkten och det är bara varmt precis runt fläkten. Det sprider sig inte i lägenheten.

Innan jag la mig drack jag kaffe, åt två skorpor och lyssnade på ljudbok en stund.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Att det ska vara så svårt

 1. Susjos skriver:

  Rotebro! Där bodde vi innan vi flyttade till Solna, killarna är uppväxta där, och det var till Coop jag körde för att storhandla. Nu bor vi så pass långt ifrån nån Coop, så nu är det ICA eller Hemköp som gäller.
  Tufft med att ha så pass svalt inomhus, vilken tur att du har badkar, det saknar jag!
  Ha en fin vecka!

  • Kraka skriver:

   Jag har ett flertal Stora Coop som jag alternerar mellan. Det är väl ingen som ligger helt nästgårds, men med bil är det inga problem. Coop i Bromma Blocks är nog min favorit och dit har väl du närmare än vad jag har. 🙂

   Ja, det är jobbigt när det blir så här kallt. Just nu är det minus 14 ute och 17 inne. Sitter med en tjock filt om axlarna utanpå frottémorgonrocken. I bästa fall kan jag få upp temperaturen en eller två grader med värmefläkten. Men det är bara i köket. Den där vintern 2009-10 då det var nästan minus 30 hela vintern hade jag 14 grader. Så det kunde varit värre. 🙂
   Mitt badkar är något jag aldrig skulle vilja bli av med.

   Ha en fin tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *