Nej nu jäklar får jag sätta fart

Alarmet väckte mig 05:30. Visst hade det varit skönt att ligga kvar, men jag hade så mycket ”på listan” för tisdagen så det var inte att tänka på.
Efter ett snabbt besök på toa gick jag ut i köket och satt fixade kaffe, satte på värmefläkten, som jag aldrig lämnar på ensam, och virade en fleecefilt om axlarna utanpå frottémorgonrocken. Ute var det minus 14, i köket plus 17. Det är naturligtvis lika kallt i hela lägenheten, men jag sitter mest i köket.

Bestämde mig för att ta långmorgon till cirka klockan 7:00. Kaffe och Halv åtta hos mig till att börja med. Sedan, efter halva programmet, en paus och fixande av tre knäckemackor.

Fastnade en stund med 365 foton för 2022. För att anmäla sig måste man lägga upp en egen kategori, länkadress, för inläggen om man inte har en särskild blogg som bara handlar om 365 foton. För att jag ska kunna skapa en ny kategori med en webbadress måste jag publicera i kategorin. Därför mitt något märkliga inlägg.

Diskade, hade ett samtal med telia angående roamingregler i Franska Guyana, kokade potatis, mailade Björn på Sydamerikaspecialisten för att få senaste info om pandemiregler, gjorde en mängd bankärenden i internetbanken, satt i telefonkö länge, fick hjälp att senarelägga våra pcr-test ett dygn, justerade min boendebokning i Jönköping eftersom schemat inte stämde med min första bokning och skar ner en plåt pyttipanna som jag satte in i ugnen.

Sedan tog jag mig en vilopaus med kaffe och tre skorpor. Ville egentligen äta lunch, men bestämde mig för att vänta tills pyttipannan var klar.

Åt lunch, pyttipannan var utsökt god. Fixade håret. Medan jag väntade på att håret skulle bli klart läste jag. Tog ett varmt bad. Sedan var det dags att klä mig. Valde varma kläder istället för klänning. Så sjukt kallt ute. Precis när jag skulle gå ringde man från postop och ville att jag skulle komma och jobba. Men det kunde jag ju inte. Dessutom är det andra gången de ringer fast jag varit hur tydlig som helst med att jag inte jobbar i december. Man kan bli trött för mindre.

Tog T-banan in till stan. Hade munskydd när det var mycket folk. Klev av vid Tekniska högskolan och gick till lokalen där vi skulle vara. Jag visste precis var huset ligger så det var lätt att hitta.

Vet inte hur jag hamnade på Stockholmspalaverns mail-lista, men jag har fått mailen en längre tid men aldrig kunnat gå eftersom jag alltid jobbat just de kvällarna. Lite förenklat kan man väl säga att det är ett slags diskussionsklubb för filosofiska samtal. Men kolla gärna in deras webbsida. Kvällens tema var:

”Kan vi råda över tiden?

Kaninen sa till Alice, ”Här måste man springa så fort man kan bara för att vara kvar på samma ställe”.
(ur Alice i underlandet av Lewis Carroll)

Den sociala accelerationen tränger in i alla livsområden och utsätter oss för ständiga förändringar. Hur påverkar det vårt umgänge med varandra, vårt förhållande till skönhet och vad vi längtar efter – EGENTLIGEN?”

Vi var en lagom grupp, jag räknade inte men vi var nog kanske tolv personer eller någon mer. Det var en välkomnande stämning och man kunde köpa sig ett glas vin om man ville. Jag kommer att delta fler gånger om det passar in i mitt schema.

Efteråt åkte jag direkt hem. Jag var egentligen sugen på något ätbart men bara tanken på att leta reda på något ställe kändes övermäktigt i kylan.

Hemma var det 12½ minusgrad ute och 17 grader inne. Kaffet värmdes på och fläkten fick en arbetsuppgift. Jag vet att elen är dyr. Men jag vägrar leva med denna kyla när jag är vaken.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Nej nu jäklar får jag sätta fart

 1. Maria skriver:

  Tack för tipset, har anmält mig nu – kanske kan vi ses där framöver.

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att din resa går att genomföra trots pandemin. Grannen ovanpå åker till England i morgon och hans flyg och villkor för att få åka över huvud taget har ändrats och krånglats med flera gånger.
  Trevlig onsdag!
  Kram, Ingrid

 3. znogge skriver:

  Vilken intensiv och fullmatad dag det blev för din del. Jag instämmer med Ingrid och hoppas att din resa kan bli av som planerat. Sonen var i London i helgen och det var kontroller hit och dit minst sagt vilket i och för sig var mycket bra.

  Kram och god kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *