Dubbla kalas och en självsam hemmakväll

Det blev en tidig morgon idag också. Jag som avskyr tidiga morgnar. Men nöden har ingen lag.

Klockan 8:00 skulle jag vara på Natur & Kultur på Karlavägen. Det var Breakfast Book Club Sthlm som bjudit in till en författarfrukost med Elise Karlsson som skrivit boken Smuts.

Det var ett trevligt samtal med Elise och sedan gav jag mig ut på en promenad. Jag föreställde mig att det inte skulle ta så lång tid, jag hade 3 timmar till min nästa inbokade aktivitet som skulle vara på Internationella restaurangskolan på Alströmergatan.
Men dels var det halt, dels är det en bra bit att gå mellan Karlavägen på Östermalm och Alströmergatan på Kungsholmen, men inte minst tog det tid med alla fönster jag tittade i och ett gäng affärer som jag var inne i. Jag kom fram rätt lagom.

Bland annat hittade jag en bok jag kände att jag skulle unna mig. Det är Karin Johannissons samlade artiklar och essäer. Denna fantastiska kvinna som tyvärr gick bort 2016, bara 72 år.

Jag var på plats med så där 20 minuter till godo. Det var SPF Kungsholmen S:t Erik som ordnat jullunch. 135 kronor kostade det men då ingick en dryck. Ville man dricka mer fick man betala. Men jag nöjde mig med ett glas vitt till laxen och drack vatten till silltallriken.

Vackert upplagd sill av olika slag.

Lax med stuvad potatis

Äppelkaka med vaniljsås och ett litet fat med en kaka och lite gotter

Efter lunchen åkte jag hem. Jag var supermätt och belåten men också lite trött både efter den tidiga morgonen och min långpromenad.

När jag kom hem gick jag faktiskt och la mig för en middagslur. Kände att det var välbehövligt.

F ringde och frågade om jag ville följa med på en åktur. Han skulle dels hämta saker hos R i Jakobsberg, saker jag ska ta med till F som kallas S när jag lämnar mina kissekatter hos honom. Dels skulle han till K med en hårddisk.
Jodå, jag ville följa med. Jag visste att jag skulle få en julklapp av K och dessutom har han en kapselmaskin och kapslar med pistagekaffe som jag gärna dricker. Ska förresten åka till honom med hans julklapp innan vi reser. Jag hade inte hunnit slå in den. Då får jag nog mer pistagekaffe. 🙂

När jag kom hem satte jag igång med tillverkning av köttbullar som skulle frysas in. Lite lagom pyssel en onsdagskväll. Eller natt. Klockan var efter 22 innan jag började.

Bara 1 kilo färs, lite skillnad mot de dryga 4 kilo jag gjorde inför julfesten i fredags. Imorgon blir det Korv Stroganoff.

Nu är det snart sovdags, ska bara förpacka köttbullarna först. Provsmakat har jag redan gjort. Gott!

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dubbla kalas och en självsam hemmakväll

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra dag med trevliga aktiviteter men en middagslur satt nog fint 😀

  Trevlig torsdag!

 2. Ingrid skriver:

  Så trevlig lunchen låter och jultallrikarna ser verkligen läckra ut.
  Nu blev jag akut sugen på köttbullar!
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var en trevlig lunch. Det var första gången jag var med på en spf-aktivitet. Gick med för något år sedan.
   Ha en fin torsdag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *