Promenad runtomkring hotellet – Första dagen i Franska Guyana

I Aftonbladet på tisdag finns en artikel jag tycker du ska läsa. Den heter  Nytt teleskop – ska hitta universums första galaxer. Det är för att se det skjutas upp som vi åkt till Franska Guyana.

Fri sovning, men vi gick upp vid 9-tiden. Men då ska man tänka på att klockan hemma var 12. Eftersom vi inte har frukost på vårt hotell gick vi ut och letade rätt på något att äta. Kaffe, som var riktigt gott, och varsin baguette med ost och skinka.

Sedan gick vi utefter vägen och kollade hur det såg ut. Vi såg en del hus med spännande arkitektur, men också typiska bostadsområden.

Vi köpte varsin dricka eftersom det var varmt och till sist vände vi och gick tillbaka. Vi köpte ännu en gång varsin dricka och jag köpte snabbkaffe. Jag har, som ni vet, svårt att vara utan fri tillgång på kaffe. Jag dricker det mer eller mindre hela tiden.

När vi kom tillbaka till hotellet kunde jag konstatera att vår lilla promenad varit 14 105 steg. Hade tänkt vila lite och sedan ta en simtur i poolen. Men då kom ett riktigt ösregn och jag avstod. Det blir fler tillfällen.

Poolen  från vårt fönster. Trots att det är molnigt ligger folk och solar. Fast det kan man väl i och för sig göra så här nära ekvatorn.

Ägnade eftermiddagen åt att ligga i sängen och dels lyssna på ljudbok, dels titta på playTV. Man får titta på TV4play i alla EU-länder om man kan bevisa att man är folkbokförd i Sverige. Det gör man enkelt med mobilt bankID.

Hotellet ser inte så inbjudande ut från framsidan, men det är helt okej invändigt och på baksidan där poolerna finns.

Julpyntat och fint i bästa Corona style. Men de tre vise männen har visst missat det där med munskydd. Hade kanske varit bra att byta ut en av de klassiska gåvorna, guld, rökelse och myrra, mot ett paket munskydd. 🙂

Vi tänkte äta på restaurangen men de serverade bara sushi. Istället tog vi en promenad och köpte lite ätbara saker. Men vi får lösa det där med att äta. För vi tror det finns en restaurang till på hotellet. Men vi orkade inte just då.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Franska Guyana 2021, Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

2 svar på Promenad runtomkring hotellet – Första dagen i Franska Guyana

 1. Znogge skriver:

  Det lät som en bra första dag och en rejäl promenad fick ni. Jag tycker hotellet ser trevligt ut. Spännande med teleskopet så den artikeln får jag kolla.

  Kram och ha det nu riktigt bra!

  Tack för julkortet förresten 😀

 2. Ingrid skriver:

  Så roligt att få se bilder från er resa. Tänk så härligt att få njuta av sol och värme, även om det kommer en och annan regnskur. Hoppas att ni kommer att få det riktigt härligt och många sköna dopp i poolen.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *