Gick alldeles för långt – Fjärde dagen i Franska Guyana

Fredagen blev en lugn dag. Vi behövde vila lite i största allmänhet, men jag behövde vila lite extra. När vi var inne i stan dagen innan lyckades jag snubbla och slå upp ett stort sår på vänster knä. Dessutom slog jag höger knä och har ett stort blåmärke där. Utöver det så har jag fått något slags ögoninflammation i ena ögat. Det gör inte ont, men är rött. Väldigt rött. I nuläget känns det däremot inte görligt att gå till doktorn. Här förstår man inte engelska och jag förstår inte franska.

På morgonen gick vi till EcoMax för att köpa vatten. Den här gången hade vi en kasse med oss att bära i. Det är inte långt egentligen, men i sol och 28 grader i skuggan blir det ändå i varmaste laget.

Något slags vadarfågel med långa ben. Det finns en hel del vatten runt här, både mindre vattendrag och större dammar.

När vi var tillbaka på hotellet vilade vi. Jag ville egentligen simma men bestämde mig för att avstå med tanke på mitt öga.

På eftermiddagen, ganska sen eftermiddag, gick vi för att titta på ett annat hotell som vi var intresserade av. Vi har bara bokat här till den 22:a eftersom vi ursprungligen, på den tiden då uppskjutningen av James Webb skulle ske den 18:e, skulle rest hem på kvällen den dagen.

Jag hade kollat på kartan och det är inte långt härifrån. Men jag valde fel gata och det blev en rejäl omväg. Först gick vi åt fel håll och sedan i en vid båge åt det håll vi skulle. Motion är inget vi lider brist på här.

Det finns mängder av fantastiska målningar på hus lite överallt.

Vi hittade en reklamskylt om James Webb teleskopet.

Till sist kom vi fram till hotellet. Det verkade trevligt, en helt annan stämning än där vi bor. Det satt folk i baren som var klädda som vi och vi beställde dricka. Jag drack en öl.
Jag gick bort till receptionen och frågade om jag fick använde internet. Wifi? frågade hon och tog genast fram en liten lapp med lösenordet. Jag mailade Björn på Sydamerikaexperten och bad honom göra en bokning. Klockan var sent i Sverige, men jag tänkte att han nog skulle läsa det på lördagen.

Vi traskade hemåt och bestämde oss för att hitta någonstans att äta. Det blir mörkt tidigt och det är inte så trevligt att gå utefter de trafikerade vägarna eftersom det oftast saknas trottoarer.

Vi hittade en pizzeria inte långt från hotellet, utefter stora vägen. Vi beställde varsin pizza och dryck. Det var gott, men kändes som väldigt mycket mat så vi tog med oss hälften hem och la i kylskåpet på rummet.

När vi kom till vårt hotell mötte vi folk i entrén som skulle äta middag. Uppklädda i långklänningar och kostymer. Det är det stuket här och att vara lite sportigt klädd är helt fel. Ingen av oss har den sortens kläder med oss. Jag har två klänningar, men inte av den kalibern.

Sedan var den dagen slut. Tiden rullar på snabbt. Trots att vi egentligen inte gör så mycket.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Franska Guyana 2021, Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

7 svar på Gick alldeles för långt – Fjärde dagen i Franska Guyana

 1. Lena Johansson skriver:

  Fågeln ser ut att vara en ägretthäger. Vanlig över en stor del av världen och förekommer sedan några år allt oftare även i Sverige.

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Kul att få ett namn på den. Det finns en massa fåglar här, många med långa ben.

 2. Ingrid skriver:

  Vilken otur att du snubblade och skadade dig och så ögonbesvär också. Hoppas att det ordnar upp sig så att du slipper söka läkare.
  Tänk att de målar husen så fint. Det är ju riktiga konstverk!
  Det är roligt att ha bo på ett fint hotell, men det ska inte vara så fint att man känner sig obekväm. Hoppas att ni kommer att trivas bättre på det andra.
  Ha en fin fjärde advent!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, jag hoppas verkligen att jag slipper söka läkare för ögat eftersom jag aldrig skulle förstå instruktioner och vad det är. Men det är i vart fall inte sämre idag, söndag, så jag avvaktar. Knät är ingen fara, bara ett ganska ytligt skrubbsår. Det som gör ont är själva smällen i gatan och et får gå över på sikt. Det gör inte alls ont om jag inte ställer mig på knäna.

   Vi tog ju en öl i baren på det där andra hotellet och då satt det tre killar där redan i knälånga shorts och T-shirts. Så är killarna här bara klädda när de är i badbassängen. Vi är rätt övertygade om att det blir bra på nya hotellet. Vi flyttar dit den 22:a, på onsdag.

   Ja, många hus ha så fantastiska målningar. Som kontrast till alla högar med illaluktande sopor som också finns överallt. Det är spännande att resa…

   Ha en fin Fjärde advent du också!

   Kram

 3. Znogge skriver:

  Ett hotell med den klädkoden hade inte passat mig kan jag säga. ”Hel och ren” är en sak men ”uppklädd i långklänning” en annan. Jag tycker det är mycket mer trivsamt med normal klädsel. Sedan är det vanligt att shorts inte godkänns vilket vi varit med om ofta men steget till kostym är långt! Hoppas ni får en bokning på det andra i stället.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, långbyxor till middagen är väl en okej klädkod som inte känns helt fel. Men här är de allra flesta väldigt uppklädda.
   Vi flyttar på onsdag då vår bokning här går ut.

   Ha en fin Fjärde advent!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *