Korta rundor – Femte dagen i Franska Guyana

F ville ha en ordentlig vilodag utan långa promenader. Inte mig emot. Vi åt kalla pizzabitar till frukost. Det var helt okej, men hade varit lite mer än okej om vi kunnat värma maten.

Eftersom vi avstått städningen dagen innan kände vi att vi behövde få i alla fall vår papperskorg tömd. Jag önskade mig ett nytt underlakan, men trodde att jag nog inte skulle få det. Mitt trasiga knä hade blodat ner en del. Inte helt fräscht med blodfläckar på lakanet, även om det ju var mitt blod.
När vi kom hem kunde vi konstatera att man tömt papperskorgen och bytt underlakanet. Däremot hade man inte lagt på det märkliga överkastet, som egentligen är rätt meningslöst, men man hade heller inte fyllt på toapapper. Dessutom hade vi bara fått en handduk istället för två när man bytt, den var dock dubbelt så stor.  Hur det blir imorgon ska bli spännande att se.

Vi gick ut och tog en kortare promenad. Gick in på Le Wood, där vi åt vår första middag, och beställde varsin drink. Jag drack en Piña colada och F en Cuba libre. Det var den godaste Piña colada jag någonsin druckit.

Innan vi gick hem gick vi en sväng för att röra på oss. Vi satte oss på en bänk i skuggan och tittade på ett av vattendragen.

När vi kom hem tänkte jag ta en simtur, men när jag skulle gå ut var det fullt med ”det vackra folket”, som stod i vattnet och pratade, och jag kände mig allt annat än bekväm med att simma längder. Så jag tittade på sista avsnittet av serien om Knutby istället.
När jag tänkte simma nästa gång var bassängen full av karlar som stod och pratade. Så det blev inget simmande då heller.

En vanlig syn utanför i stort sett varje restaurang.

På kvällen gick vi ut och till en restaurang i samma område som vi varit tidigare. Det är nära och man behöver inte gå utefter stora vägar. Vi valde en peruansk restaurang, Maison Péruvienne. Innan vi fick komma in på deras utomhusservering behövde vi visa våra vaccinbevis och dessa kontrollerades noga via appen att de var äkta.

Efter en massa trixande och fixande med att registrera sig på deras wifi kunde vi få fram menyn och beställa. Nästan alla restauranger har sin meny  bakom en QR-kod och om de inte har wifi och man inte har eget internet blir det lite jobbigt. Däremot använder man sig inte av systemet att man gör beställningen med QR-koden. Det förekommer däremot i Stockholm.

Man lyckades faktisk skicka fram en kille, han var nog egentligen inte servitör utan bartender, som pratade engelska. I alla fall så bra att vi förstod varann. Han fick extra dricks för just det. Han fick inte ta emot dricks på notan så han fick cash. Vi blev enormt väl bemötta och servicen var utmärkt.

Vi beställde en rätt med det allra godaste biffkött och både ris, pommes och en mycket god sallad. Ett stekt ägg var det också. Bistecka a lo pobre heter den rätten.

Vi drack en extra öl efter maten och sedan gick vi hem. Det är ett bröllop på hotellet och det kryllar av festklädda människor. Jag tittade in lite genom ett fönster, mellan gardinerna, och det var verkligen fint dukat och folk verkade ha en fin och trevlig fest.

Klockan var väl så där 21 när vi var tillbaka på rummet. Man skulle ju kunna tro att vi är åldriga som gör så tidig kväll. Men värmen ta verkligen på krafterna.

Himlen bjöd på ett vackert konstverk. Klicka på bilden, den gör sig bäst i större format.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Franska Guyana 2021, Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Korta rundor – Femte dagen i Franska Guyana

 1. znogge skriver:

  Så skönt att ta det lite lugnare en dag för ni har verkligen gått långt. Håller med om att den sista bilden är alldeles fantastisk! Hoppas ditt ben bättrar sig.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Jodå, benen klarar sig fint. Det gör bara ont om det blir tryck på knät som när jag ställer mig på knät när jag ska upp i sängen. Men jag kan ju sätta mig ner först så funkar det.
   Igår gick vi inte mer än cirka 7500 steg totalt, men idag har vi gått 14800 redan och sen ska vi väl ut och äta middag. Det är inga problem för mig att gå, det är bara så himla varmt i solen.

   Ha en fin kväll du också! Det är väl strax sovdags gissar jag. Här är det bara starten på kvällen ännu.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Tänk så underbart att få pusta lite över att det är varmt. Även om det känns lite jobbigt, så passa på och njut.
  Den där bisteckan ser riktigt läcker ut!
  Ha det fortsatt bra och hoppas att ni får sova i natt trots bröllopsfesten på hotellet.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *