EFIT – Ett Foto I Timmen – 20 december

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 20 december i hittar du här.

En dag långt från min normalmiljö, en dag Cayenne huvudstaden i Franska Guyana. Tidsskillnaden är 4 timmar jämfört med Sverige.
Bilderna hör i hop med inlägget Livet går sin gilla gång – Sjunde dagen i Franska Guyana.

 

Klockan 06-07: Vaknade och fick syn på röran på sängbordet.

Klockan 07-08: Började titta på en Beck-film på tv4play. Kan kanske tyckas som ett märkligt nöje när man är på semester långt hemifrån, men det finns inte så mycket att göra här och vi är primärt här av en speciell anledning.

Klockan 08-09: Hade fått fram en kaffekopp. Kaffe är mitt drivmedel, lika viktigt för mig som bensin är för en bensindriven bil.

Klockan 09-10: Kunde inte låta bli att se veckans första avsnitt.

Klockan 10-11: Tog en titt ut genom fönstret.

Klockan 11-12: Vi gick ut för att äta frukost på det ställe där vi visste att de har alldeles jättegoda baguetter. Jag åt en med tonfisk och F en med ost och skinka.

Klockan 12-13: Trots värmen promenerade vi i området. Så här ser ambulanserna ut.

Klockan 13-14: Det var hemskt varmt och vi satte oss i skuggan för att dricka lite svalkande. Här räckte det inte med att visa vaccinpassen. Vi fick också fylla i en blankett med namn och kontaktuppgifter. Detta trots att det var en servering utomhus.

Klockan 14-15: Vi promenerade sakta hem till hotellet för att vila. Igen. Det är varmt hela tiden i Franska Guyana. Det är en medeltemperatur på nästan 30 grader C och hög luftfuktighet.

Klockan 15-16: Kunde konstatera att jag blivit brun om fötterna. I alla fall delvis.

Klockan 16-17: Gick ut och satte mig en stund. Ensam. Lägg märke till att det är långt till bassängen och att den enda personen ute sitter på andra sidan. Minst 20, kanske 25, meter från mig. Ändå kom personal från hotellet ut och sa till mig att jag var tvungen att ha munskyddet ordentligt uppdraget över mun och näsa.

Klockan 17-18: Vi var på väg igen. Den här gången för att hitta något att äta till middag.

Klockan 18-19: Vi hittade en kinarestaurang och de hade en av min favoritöl TsingTao.

Klockan 19-20: Vi åt en fantastiskt god måltid och en sådan måste avslutas med en god dessert.

Klockan 20-21: På vägen hem till hotellet träffade vi en mycket social katt.

 

EFIT

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2021, En arbetsfri månad 2021, Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

4 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 20 december

 1. Pingback: Livet går sin gilla gång – Sjunde dagen i Franska Guyana | Kraka

 2. znogge skriver:

  Vilka härliga bilder från er dag. Munskydd i all ära men det verkade onekligen något överdrivet… Klart att middagen skulle avslutas med en delikat dessert 😀

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Åh, du har fått sommarfötter!
  Kram, Ingrid

 4. Anni skriver:

  Det var verkligen en annorlunda EFIT-dag! Jag läste bakåt för att se varför er semester inte såg ut som en vanlig semester – vad nu en vanlig semester är. Ska kolla länken om teleskopet också. Spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *