Livet går sin gilla gång – Sjunde dagen i Franska Guyana

Vår sjunde dag här, måndag och ny vecka, blir en dag utan bilder. Istället får ni se dagens bilder i Ett foto i timmen.

Efter gårdagens brist på middag var vi hungriga. Som utsvultna vargar. Vi hade redan på kvällen innan pratat om att gå och äta frukost på samma ställe som vi åt på första dagen.

När vi ätit gick vi en promenad. Vi letade efter en busshållplats men lyckades inte hitta just den. Det är svårt att hitta när man är van vid gps och fungerande internet. Här är vi beroende av wifi eftersom det inte är fri roaming trots att det är ett EU-land. Men det funkar trots allt att leva så. 🙂

Vi satte oss på en uteservering, efter att fått våra vaccinpass kontrollerade. Man scannar QR-koden med en mobil så det går väldigt snabbt och smidigt. Tar bara några sekunder. Men här fick vi, och alla gäster, även fylla i en blankett med namn och kontaktuppgifter.

Vi satt en stund med vår dryck men sedan gick vi hem för att komma undan värmen. Mitt på dagen är det nästan olidligt.

duschade och vilade och gick ut en stund. Duschade och sedan gick vi ut för att äta middag. Vi hittade en kinarestaurang med väldigt god mat. Det var alldeles tomt när vi kom, sedan kom ett par till. Men vi var tidigt ute. Man äter i allmänhet middag sent och vi var där redan halv sju.

På vägen hem köpte vi lite dryck och kaffebröd. Vi träffade också en mycket social katt som nog ville bli klappad. Men det sitter i ryggmärgen på mig att man inte klappar främmande djur utomlands.

Hemma på rummet var det dags för ännu en dusch. Mindes inte om det var tredje eller fjärde duschen för dagen.

Det var kväll igen och sovdags. Mer eller mindre i alla fall. Hur som helst var det skönt att sträcka ut sig i sängen.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Franska Guyana 2021, Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Livet går sin gilla gång – Sjunde dagen i Franska Guyana

  1. Pingback: EFIT – Ett Foto I Timmen – 20 december | Kraka

  2. znogge skriver:

    Så skönt att ni fick ordentlig middag i går. Med tanke på alla ert promenerande behövs energi 😀 Ska kolla in dina bilder nu.

    Kram och ha det fortsatt bra!

  3. skogsnuvan skriver:

    Oj så spännande det låter och så skönt med värme. Här är 20 grader kallt och halka så in i norden efter att det töat och snöat uppepå så man inte ser vart man går. Hoppas att ni får fortsätta ha en riktigt skön ledighet och ha en God jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *