Slutet på 2021 & Början på 2022

Nyårsafton

Försov mig. Eller i alla fall trodde jag det. Men i själva verket berodde det på att jag råkat ställa ner ljudet på min mobil på det allra lägsta och därför inte hörde alarmet.
Jag missade min tvättid, men lyckades hitta en imorgon samma tid. Annars är det generellt svårt att hitta en tid med kort varsel.

Hade turen med mig och fick hjälp av supporten med hur jag skulle boka en personalprovtagning. Det skulle göras på ett helt annat sätt än vanlig provtagning för gemene man. Troligen har man krånglat till det för att folk inte ska ta personalens tider. För det var verkligen inget sätt man kunde gissa sig till. Den var gömd i systemet.
Jag fick en tid klockan 8:00 på Nyårsdagen på Karolinska Huddinge. Avbokade den jag beställt och så fort jag avbokat och bekräftat att jag verkligen ville avboka så rasslade det till i mobilen och jag hade fått mina pengar återswishade. Skönt! För jag behöver dem eftersom jag inte får någon lön i januari. Nästa lön kommer 25:e februari. Eftersom jag inte jobbade i december om någon undrar varför.

Jag använde dagen till att vila och skriva diverse blogginlägg. Lyssnade på ljudbok. Åt köttbullar som något slags kombinerad lunch-middag. Hade pratat med F om hur han ville ha det med nyårsafton. Vi hade pratat löst om att äta och se film. Men jag kände att jag ville vara själv och han var tveksam av samma anledning. Vi skulle höras senare.

Slutligen åkte vi för att shoppa lite. Men vi skulle inte fira nyår tillsammans. Han var bjuden till en kompis, men tänkte tacka nej för att vara hemma och vila.
Jag köpte sådan där stark ölkorv som man har som snacks och lite tacochips.

När jag kom hem tittade jag på På spåret och sedan Ett fall för Vera. Ringde och sms:ade några vänner och önskade gott nytt år. Drack lite Revenge of the Little pig.

Tittade på Grevinnan och betjänten en stund men stängde av. Tycker den blir mer och mer pinsam för varje gång man ser den. Sedan var det dags för Nyårsklockan och Tolvslaget på SVT. Reine Brynolfsson läste den obligatoriska nyårsdikten. Han gjorde det riktigt dåligt och jag blev besviken. Han stakade sig och glömde bort sig i texten. Så får inte ett proffs göra. Eller får är kanske inte rätt ord, men så där dålig har ingen annan varit så vitt jag kan minnas.

Skålade in det nya året med julmust. Kände inte för mer alkohol och struntade i att ta fram bubblet jag lagt på kylning. Jag var trött och visste att jag skulle behöva gå upp tidigt.

Direkt efter Tolvslaget gick jag och la mig. Men tittade en stund genom fönstret i köket och såg mängder av fyrverkerier. Märkligt att folk har råd att bränna, bokstavligen, så mycket pengar. Men min erfarenhet är att ju fattigare förort desto fler och dyrare raketer. Det smällde rejält den närmaste timmen men sedan avtog det och jag somnade.

Nyårsdagen

Vaknade vid halvfemtiden. Låg kvar en stund och lyssnade på ljudbok. Gick upp och drack kaffe och åt en minimal frukost, bara ett par skorpor. När alarmet ljöd var jag klar med min frukost och klädde mig. Men först kollade jag var James höll hus. Han hade avverkat mer än halva sin sträcka, men har många dagar kvar till sitt resmål. Han rör sig allt mer långsamt framåt så han inte ska missa när det är dags att lägga sig i bana.

Gav mig av till Huddinge sjukhus där jag hade den enda lediga tiden för personalprovtagning. Var där en stund före och satt i bilen och lyssnade på ljudbok.
Provtagningen gick snabbt och sedan åkte jag hemåt. Stannade till vid MacD i Älvsjö för en andra frukost i bilen, kaffe och två MacToast.

När jag kom hem pysslade jag lite med ditten och datten tills det var dags för min tvättid. Tvättade 3 maskiner åt min och 1 maskin åt F.

Åt lite och gick sedan och hämtade den torra tvätten och städade. Vissa delar av tvättstugan lämnade jag utan städning eftersom de var så äckliga redan då jag kom. I blötläggningshoarna var fullt med matrester. Tur att jag inte behövde dem. Någon hade snott den ena tvättvagnen. Trots att det finns stora anslag om att de inte får lämna tvättstugan. Suck!

När jag var klar med tvätten hämtade jag ett paket med Madeleineformar som jag beställt. Sedan åkte jag till Eskilstuna för att träffa mina pälsklingspojkar. De ska stanna där några dagar till och sedan ska F hämta dem och de får bo hos honom medan jag är i Jönköping.

Pojkarna var oroliga att de skulle bli burade och åka bil så de gömde sig. Jag fick åla runt på golvet för att gosa med dem.

Jag fick en kopp kaffe av F som kallas S och stannade en stund och pratade med honom och med katterna. Sedan var det dags att åka hem igen. Det är rätt långt att köra, men jag ville träffa mina pojkar innan jag åker ner till mitt nya jobbuppdrag.

Innan jag åkte upp på E20 stannade jag och köpte en french hotdog och en dricka. Sedan åkte jag raka vägen hem. Precis när jag kom in på gården fick jag ett meddelande om att mitt provsvar var klart. Loggade in och kunde se att jag inte har Covid19. Det trodde jag väl inte heller, jag är fullkomligt frisk. Men provtagningen var ett krav från arbetsgivaren och troligen också från kunden. Jönköping har förresten infört krav på vaccination för att man ska få jobba i regionen. Läste om det på nyheterna i morse.

När jag kom hem pratade jag med F i telefon och gjorde sedan en kopp kaffe. Unnade mig en stunds vila innan jag skulle ta tag i de resterande punkterna på dagens lista. Insåg att jag sovit för lite och planerade om lite. Sömn är högprioriterat vad gäller mina nya strukturambitioner.

Det här inlägget postades i En arbetsfri månad 2021, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Slutet på 2021 & Början på 2022

  1. znogge skriver:

    Jag kan förstå att det blev ett lugnt firande för er del med tanke på att ni var ganska så nyligen hemkomna.
    Så skönt att provet var negativt och inte visade på Covid-19. Bra att arbetsgivaren och kunden är noggranna.
    Sömn är viktigt och ska självklart prioriteras så bra där.

    Kram och god fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *