Fem en fredag v. 1: Ljudspår

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad lyssnar du på?
 2. Vad hör du?
 3. Vad slår du dövörat till?
 4. Vad har du nyligen överhört?
 5. Vem har du senast lånat ditt öra åt?

 

 1. Lyssnar på ljudböcker, Spotify, Babbel (språkkurs i franska)
 2. Det susar lite och ibland dunsar det till. Men på det hela taget är det lugnt och tyst på vandrarhemmet. Helt annorlunda än hemma där det är så många störande ljud att jag ibland måste gå hemifrån för att få vila öronen. Hoppas det fortsätter vara lugnt här även efter helgerna.
 3. För mycket tjat i media om Covid19. Experterna och journalisterna killgissar friskt och det är väldigt jobbigt att både läsa och höra.
 4. På Stora Coop igår var det två tjejer. Gissar att den ena var antingen en släkting eller en boendestödjare. Att den andra hade någon diagnos var uppenbart och hon var både högljudd och störande med sina resonemang om det hon skulle köpa.
  Även om jag har hög tolerans så är det jobbigt när någon är så mycket ”all over the place”.
 5. Hade ett långt telefonsamtal med en kompis som berättade om kroppsliga problem och sitt senaste läkarbesök.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fem en fredag v. 1: Ljudspår

 1. Sandra J skriver:

  Låter underbart att ha rest bort och bo på vandrarhem. Vilken ort besöker du och vad upplever du där? Skönt att komma bort från vardagen, må det vara störiga ljud eller vinterlunken.

  Vad tycker du om Babbels språkkurser, är de svåra att ta till sig? Hade ju varit fantastiskt kul att lära sig ett nytt språk.

  • Kraka skriver:

   Jag är i Jönköping. Jobbar på IVA, intensivvårdsavdelningen, på Ryhovs sjukhus. Svårt sjuka patienter, inte minst har vi många med Covid19. Så borta från vardagen är jag väl inte direkt, har bara bytt vardagsmiljö. Ska primärt vara här till vecka 14.

   Jag tycker att Babbels kurser är bra. Men det kräver lite disciplin att verkligen lägga tid på att lyssna och öva.

   Ha en bra söndag får jag väl säga så här dags kanske. Lördagen är strax förbi.

 2. Znogge skriver:

  Ja nog killgissas det till höger och vänster tycker jag och jag orkar inte med att lyssna och läsa allt. Det är som det är helt enkelt. Måste dock erkänna att jag bävar lite inför att skolan ska starta. 500 elever som sammanstrålar på onsdag…

  Kram och god söndag!

 3. Pingback: Fem en fredag v. 2: Mätbart - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *