Den enda dagen

Igår var jag ledig. Det var min enda lediga dag under den här första perioden i Jönköping. Den enda lediga dagen under 10 dagar. Jag är precis halvvägs nu, har 5 dagar kvar innan nästa ledighet. Ska jag vara ärlig känner jag mig trött. Det har varit tufft att komma till en ny arbetsplats trots att jag känner mig välkommen. Bara att hitta på avdelningen är svårt, det är en stor avdelning på ett stort sjukhus. Men det kommer att bli bra. Jag är optimist.

Hade satt alarmet på 10:00 men vaknade nog redan vid 8-tiden. Sedan rullade dagen på. Jag hade ett viktigt telefonsamtal jag behövde göra på jobbet, till IT-avdelningen. Eftersom jag bor nära sjukhuset gick jag till avdelningen och fick låna ett rum där jag kunde ringa i lugn och ro. När jag var klar gick jag. Kunde se hur alla stressade runt och att det var mycket att göra. Den nya covid-vågen  har överbelastat intensivvården enormt och dessutom verkar det vara hög belastning med vanliga IVA-diagnoser också. Vården räcker helt enkelt inte till.

På väg mot Asecs

På vägen hem tog jag vägen förbi Asecs och köpte en flaska vin. Gick sedan hem och hämtade bilen för att göra några inköp.

Jag parkerade och gick in. Kände att jag behövde äta något, det var redan eftermiddag.


Jag hade tänkt äta fickbullar med kokt potatis som middag. Jag tycker så mycket om det med ett glas vitt till. Men så blev det inte. Jag hade köpt en bit Red Devil och skar i bitar och åt till vinet. Det fick bli min middag.

Pratade med E i Skillingaryd under kvällen. Hon ringde och vi pratade ganska länge. På kvällen såg jag På spåret och på något sätt smet dagen ifrån mig.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Den enda dagen

 1. Micke skriver:

  Fiskbullar är helt ok här hos oss också, lätt att laga till och lika lätt att äta.

  Ja, vården är under enorm belastning, nu börjar personalen insjukna också har jag sett på nyheterna.
  Hur ska detta gå kan man undra.

  Tillönskar dig en fin lördag Kraka.

  • Kraka skriver:

   Har kokat potatis idag på morgonen och delat upp en burk fiskbullar i två olika matlådor. En av dem följer med till jobbet idag och en får väl bli på måndag. Imorgon får det bli något annat.

   Man kan verkligen undra hur det ska gå med vården…

   Ha en fin lördag!

 2. znogge skriver:

  Fiskbullar är verkligen ingenting för mig. Det är något med konsistensen som jag har så svårt för. Smakmässigt däremot helt ok faktiskt.

  Vården lämnar verkligen en hel del att önska. Inte så att jag tvivlar på kompetensen och kunnandet för det finns men hela organisationen i kombination med antalet vårdplatser. Minns när Husse jobbade och det nästan varje morgon var ”skarpts vårdplatsläge” på stora sjukhuset. Då är det något som är väldigt fel. Vi är i alla fall tacksamma för att yngsta frökens sambo fick den vård han behövde så snabbt i samband med när han fick omikron. Effektivt och inga väntetider utan behandling direkt. Så borde det vara för alla. Nåja, all heder och ära till alla er som finns där för oss i detta skarpa läge. När man nu vet hur det är varför måste folk då ut och nöjesshoppa undrar jag…

  Kram och god lördag!

 3. Ingrid skriver:

  Fiskbullar gillar jag. Vi fick det i skolan ibland och det var nästan bara jag som tyckte det var gott. Sen hade jag turen att Krister också tycker om det, så när han och jag var ensamma hemma stod det alltid fiskbullar på menyn.
  Ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *