Helgen, en inte så vilsam historia

Jag hade verkligen behövt vara ledig under helgen. Att bara vara ledig en endaste dag efter en intensiv start på nytt jobb kändes alldeles för lite. Men som så ofta var det bara att bita ihop.

Det blev isoleringssal och covidvård för min del. Man vårdar covidpatienter inne på vanliga IVA när det är fullt på den speciella avdelningen för covid19 som man öppnat.
Nu ska jag väl inte klaga alltför mycket för det flöt på väldigt bra och samarbetet med undersköterskan jag jobbade ihop med gick bra.

Att jobba kväll och sedan tidigt dagen därpå innebär att det inte blir så många timmar att sova. Slutade 21:30 och började sedan 06:45. Men jag hann faktiskt sova väldigt länge. Nästan 5 timmar faktiskt. Detta beroende på att jag bor nära sjukhuset. På gångavstånd. När jag jobbade i Växjö, och behövde åka en bit till och från jobbet, var jag glad om jag hann med 4 timmar.

Söndagen tillbringade jag med samma patient men med en annan undersköterska och ytterligare en som gick bredvid på inskolning. Vi var med andra ord tre som hjälptes åt vid vändningar och lyft. Naturligtvis kan jag inte gå in på några vårddetaljer, men jag kan lova att det är en hel del arbete med intensivvårdspatienter.

När jag lämnade jobbet och gick mot Asecs för att köpa lite bröd och några andra livsmedel kände jag hur benen ville vika sig. Jag reagerar ofta så när jag är trött i största allmänhet och när jag sovit för lite i synnerhet. Insåg att jag behövde något stärkande.


En hasselnötslatte och en stund av vila innan jag traskade hem till vandrarhemmet. Man skulle stänga så jag fick tyvärr skynda mig lite.

Hemma lyssnade jag på ett par lektioner på Babbel och gjorde övningar. Lyssnade klart på Maneter åldras baklänges och hade i alla fall ambitionen att plugga filosofi en stund. Men orken gick ur mig. Jag är så trött!

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Helgen, en inte så vilsam historia

 1. znogge skriver:

  Att bara vara ledig en dag ger inte tillräckligt med återhämtning utan man behöver två dagar tycker jag. Hoppas att du får möjlighet till det framöver. Dessutom så behöver du säkert mer nattsömn. Ger ditt schema verkligen möjlighet till lagstadgad vila mellan passen tänker jag… Tufft och imponerande att ni orkar!

  Kram och ha en bra start på veckan!

  • Kraka skriver:

   Det där med dygnsvila och sömn är en knepig sak. Det går att lägga de där timmarna lite varstans i dygnet, den så kallade brytpunkten, så då blir det innom lagen. Tyvärr stämmer de ju inte alltid med den tid man ska/vill sova. Det är bara att ”hacka i sig” som det brukar heta.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att du fick lite ordentlig sömn mellan arbetspassen i alla fall . Mitt ena barnbarns fästmö jobbar i vården och man kan verkligen förundra sig över vad schemaläggarna tänker på. De sliter helt klart ut sin personal.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

 3. Kraka skriver:

  Schemaläggarna tänker bara på att passen ska vara bemannade. Man ska ha 11 timmar sammanhängande ledighet, men de behöver inte sammanfalla med natten.

  Ha en fin tisdag!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *