Hemresan

När alarmet väckte mig låg jag i djupsömn och visste inte var jag var och blev helt förvirrad. Men jag flög ur sängen och tystade ljudet och samlade mig sedan en stund.
Därefter kaffe och en macka. Packade lite medan jag lyssnade på ljudbok. Chattade på whatsapp med K om James Webb och pysslade lite på rummet. Vid 11-tiden skulle jag lämna rummet.

James, min nya pojkvän, mår förresten riktigt bra meddelar rymdstyrelsen. (Obs, det är två olika länkar).

Kom iväg någon gång mellan tio och fem i elva. Det var helt is- och snöfritt på vägen och ungefär 7 plusgrader. Det kändes skönt att vädret var perfekt för att köra.

Tankade på första bästa mack. Köpte kaffe och en bulle. Sedan körde jag till macken i Mantorp där jag köpte en tunnbrödsrulle. Sedan iväg igen och stannade, som jag brukar, vid Stavsjö. Lånade toaletten, köpte en glass och tog en turfzon.

När jag kom hem gick jag hem till F för att hälsa på katterna. Jag såg dem, men de oroade sig för att de skulle i buren och höll sig undan. Men jag kommer säkert att hinna gosa dem innan jag ska resa igen. De är lite smålarviga av sig.

Gick hem, drack kaffe och tog sedan ett långt, varmt skumbad. Tvättade håret och låg i badet och lyssnade på ljudbok.

Satte mig i köket en stund innan det var sovdags. Dagarna går så fort och jag tycker inte jag hinner något alls. Men jag har i alla fall hunnit med några telefonsamtal. Pratade med Fia, med B som håller på med en ny bok om en cykelled han gjort mellan Sala och Sigtuna med vägen om Östanbäcks kloster och med Harriet som jag ska hinna träffa medan jag är hemma. Inga långa samtal, men det gick nog en timme totalt. Kanske mer.

Har skrivit en lista med saker att hinna imorgon, men idag unnar jag mig vila. Är lite sliten efter mina två första veckor på nya jobbet.

 

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hemresan

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att det var bra väglag när du körde hem. Självklart ska du unna dig att vila för du har jobbat intensivt.

  Kram och god fredag!

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att hemresan gick bra!
  Ha nu en riktigt härlig och avslappnande helg.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *