Torsdag, fredag och lördag morgon

Torsdag kväll

Det var redan mörkt när jag gav mig av mot Stockholm på torsdagskvällen. Vädret var okej och det var bra väglag. Jag visste att det var trafikkaos på E20 vid Örebro och att folk stod i köer sedan förmiddagen. Jag önskade och hoppades att väglaget på E4:an skulle vara bra så långt norrut som möjligt. Att det var massor av snö i Stockholm hade vänner berättat i telefon.

Jag svängde av vid Cirkel K i Norsholm och tankade. Köpte en macka och åt halva i bilen innan jag åkte vidare. Ungefär vid Stavsjö ändrades väglaget och det var spårigt och isbark på vägen. Sådant där väglag där man hamnar i spår och det är svårt att styra. Sedan fortsatte det så bitvis, omväxlande med helt okej, men halt, väglag.
När jag kom till Järna svängde jag åter av och åkte upp till Cirkel K och parkerade. Drack lite av mitt kaffe och blundade en stund. Vaknade plötsligt till och innan jag slog upp ögonen trodde jag att jag somnat inne i en patientsal där jag skulle övervaka svårt sjuka intensivvårdspatienter. Jag fick panik. Sådant får inte hända. Kunde dra en lättnadens suck när jag insåg att jag var ledig, satt i min bil och faktiskt sov helt planerat.

Åkte hemåt sista biten. När jag kom till Södertälje började gatubelysningen och då blir det så mycket mindre krävande att köra. Bara att se väglaget underlättar. Men det var helt okej och jag kunde raska på hemåt.

Parkerade i garaget och bar in så mycket jag kunde få med mig. Orkade inte proceduren med att köra in på gården.

Jag gjorde mig i ordning och la mig mer eller mindre meddetsamma. Jag skulle upp tidigt på fredagen.

Fredag

Väcktes av alarmet och önskade att jag skulle få sova. Det fick jag inte.

Innan jag åkte hämtade jag ett paket böcker i Instabox nere på macken och sedan körde jag mot Uppsala.
Det var bra väglag, i stort sett varken is eller snö på vägen. Fram till, som jag gissar, kommungränsen till Uppsala. Det var isbark och spårigt in till Uppsala. Märktes att vägunderhåll inte är något Uppsala kommun satsar på. Det är lika mycket snö i Stockholm, men man har fixat E4:an så den är trafiksäker. Tack för det Stockholms kommun!

Jag parkerade på det dyra stället där jag brukar parkera. Det är nära till skolan och eftersom jag inte är där så ofta så känns det ändå okej.

När jag kom till skolan började jag med att gå ner till cafeterian i källaren och göra en kopp kaffe. Sedan började min heldag med lektioner.
Det var en intressant dag och väldigt givande. Platon förstås, han är ofta på tapeten i filosofin. Det finns vissa som anser att allt som skrivits efter Platon bara är fotnoter till hans texter. Just nu har jag glömt vem som sagt det, men det är någon av de kända filosofiskribenterna.

Efter skolan hade Studentkåren inbjudit till pubkväll. Som vanligt var vi inte så många som kom till puben, men vi som var där hade trevligt.

Eftersom jag inte ätit något sedan mina frukostmackor och sedan ett par småkakor på hela dagen beställde jag en Bookmaker toast. Till den drack jag julöl från Uppsala, de hade kvar av den. (Lugn nu alla som inte känner mig privat och vet att jag aldrig skulle dricka alkohol när jag ska köra. Den är alkoholfri.)

Till sist bröt vi upp och gick tillbaka mot skolan. Jag behövde gå in och hämta min termos jag glömt. Rikard, vår ordförande, bor i studentkorridoren på skolan, och Kajsa skulle åka med mig till Stockholm.

Jag skjutsade hem Kajsa, som inte bor så långt från mig, och ringde F för att fråga om han behövde åka på shopping. Det behövde han inte så jag åkte hem. Parkerade och började titta på På spåret. När det var en kvart kvar kände jag att jag bara var tvungen att sova meddetsamma. Räknar man på det hade jag en stor, nytillkommen, sömnskuld.

Lördag morgon

Vaknade vid 9-tiden, en timme före alarmet. Gick upp och gjorde kaffe och tittade klart på På spåret. Sedan lite nätpromenad på olika sajter jag normalt följer och sedan ett varmt skumbad. Därefter var jag beredd att ta tag i lördagen

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Torsdag, fredag och lördag morgon

 1. Ingrid skriver:

  Så skönt att det gick bra att köra och att väglaget inte var alltför besvärligt.
  Det låter som om du haft en trevlig fredag.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Så skönt att väglaget inte var alltför besvärligt för vintervägar kan vara väldigt luriga. Vilken bra fredag det blev i alla fall!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *