Hide away

Har förstått att många saknat mig och undrat vart jag tagit vägen. Ja, några har till och med blivit oroliga. Det blev en oplanerad bloggpaus på grund av olika omständigheter. För dessa redogör jag i korthet nedan. Men jag berättar även om min fantastiska weekend.

Jag jobbade tisdag onsdag och torsdag natt. Det var en hel del att göra på jobbet och fritiden gick åt till att sova och plugga. Sista natten åt vi smörgåstårta som kliniken bjöd på. Jag vet inte varför vi blev bjudna, men troligen som uppmuntran för allt slit med covid19-patienterna.

På fredagsmorgonen checkade jag ut från vandrarhemmet och packade in mina saker i bilen. Sedan åkte jag till Asecs och köpte en flaska rött och några riktigt exklusiva ostar. Därefter gav jag mig av mot Stojby.

Jag kom fram lagom till en sen lunch. Bjöds på kyckling och grönsaker. Jag installerade mig sedan i rummet där jag skulle bo under helgen. Eftersom man haft en vattenläcka i Tornet fick jag bo inne i stora huset. Det gick bra det också.

Efter lunchen åkte Fia  och jag in till Växjö. Jag hade förpackningar till återvinning och en kasse med pant att lämna så vi åkte till ”tippen”, återvinningsstationen.
Sedan fortsatte vi in till stan för att göra diverse ärenden. Fia var på jakt efter ett par röda handskar eftersom de hon fått av mig i julklapp råkat ut för en olycka. Hon hade tappat ena handsken i skogen och när hon väl hittade den efter ett par dagar var den sönderbiten av något djur.

Jodå, hon hittade röda handskar och, kan ni tänka er, jag köpte likadana fast gröna. Vet inte om jag verkligen behövde nya handskar, men de var prisvärda. Jag köpte lite annat också i stan. Sedan gick vi och fikade.

På kvällen dukade vi fram ostarna och vinet jag haft med mig. Förutom Fia, U och jag var även deras son C med.

Det blev en lyckad kväll framför TV:n med bland annat På spåret. Jag hade valt ostar efter namnen, men de visade sig vara väl värda priset. För det var dyra ostar. Fullmåne, Howgate, Thunderstorm och Kaltbach Creamy. Fantastiska ostar om man vill ha något alldeles extra.

C:s hund Pappi var på plats och givetvis även Penny, fast hon är inte med på bild.

Till sist var det dags att sova och vi gick och la oss. Jag vaknade lagom tidigt och hann läsa lite Platon innan de andra vaknade.

På lördagen åkte vi också in till staden. Fia skulle hämta en väska hon lagt undan och jag ville besöka Body Shop. Sedan gick vi till Askelyckan och fikade.

Vi åt bakelser som är bitar från en banantårta. Vi har båda barndomsminnen av just den tårtan. Formad som en banan med gul marsipan.

När vi kom hem vilade vi lite och sedan började vi ta tag i matlagningen inför kvällen. Vi skulle äta tacos och J och F och deras två barn skulle komma och äta med oss.

Jag stekte färsen och kryddade den. Vi gjorde en mildare barnvariant också. För säkerhets skulle så att säga.

Vi blev sittande länge och det blev, som så ofta, en sen kväll. Trots det hade vi planer för att komma iväg på söndagsmorgonen.

På söndagen åkte Fia och jag till Växjö domkyrka och gick i högmässan. Det var så häftigt när prästen predikade om ljuset så sken det upp ute, där det var rätt mulet, och solen kom in genom ett sidofönster och sköljde över alla som satt i kyrkbänkarna.

Koret med altarskåpet Fiat lux (Varde ljus).

Av någon anledning hade man julkrubban kvar. Jag kollade, min vana trogen, att Jesusbarnet var löstagbart. Vilket i och för sig inte betyder att man lägger dit honom på rätt tid.

Växjös skyddshelgon Sankt Sigfrid och hans tre systersöner Unaman, Sunaman och Vinaman.

Efteråt hade vi bestämt träff med A. Hon kunde inte komma med i kyrkan eftersom hon inte hade något vaccinpass. Hon är vaccinerad, men saknade just vaccinbeviset.

Vi gick till Mammornas café och åt en buffétallrik med, tror jag, iransk mat. Så gott!

Först fick vi linssoppa.

Sedan en blandad tallrik med god mat.

Efter maten promenerade vi med A hem till henne. Jag fick se hur hon bor, men vi stannade inte länge.

Vi åkte sedan hem via Maxi som jag trodde skulle kunna ha drakfrukt. Vi hade letat i olika affärer men inte hittat den.

Jag köpte en frukt som vi sedan delade på till frukosten på måndagen. Vi hade tänkt köpa två frukter, men bestämde oss för att bara köpa en. De kostar 299 kronor kilot och frukten på bilden kostade 91 kronor. Inget man äter till vardags precis. Men så ljuvligt gott!
I Sydamerika växer de vilt.

På söndagskvällen, riktigt sent, åt vi paj och drack vin. Lite galet att laga mat sent, men varför inte som jag sa.

Jodå, du ser rätt. Det är en pizza till vänster som också hamnade på bordet.

Klockan var inte bara över midnatt när vi gick och la oss. Det var långt senare. Det resulterade i en sen måndag och klockan var över 12 på förmiddagen innan frukosten var avklarad.

Jag åkte någon gång vid 15-tiden. Först in till Norremark för att tanka och sedan till Jönköping.

När jag kom fram bar jag upp sakerna i omgångar. Men nu är allt på plats igen i rummet och sängen är bäddad med rena lakan.

Jag tog en promenad upp till Asecs och köpte bröd, kaviar och potatis. Som en förberedelse inför vardagen som börjar imorgon. Passade på att unna mig lite måndagslyx.

Kvällen avslutades med lite playTV och ett glas rött. Imorgon börjar jag jobba igen.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hide away

 1. Znogge skriver:

  Visst undrar man när det blir tyst ett tag men jag förstår att det inte har gått någon nöd på dig. Trevliga dagar i trevligt sällskap helt enkelt.
  Hoppas att det blir bra arbetsdagar nu. Den där smörgåstårtan var ni verkligen värda!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Nu ser jag ju att du har haft fullt upp med både jobb och trevliga aktiviteter under din bloggpaus. Ska du jobba i Växjö nu!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Nej, jag var bara där över helgen för att hälsa på mina vänner. Nu är jag tillbaka i Jönköping.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *