Ganska misslyckad shopping

Passade på att sova fritt i morse. Tog det lugnt och klockan var mycket innan jag kom iväg. Lite för mycket visade det sig.

Började med att åka till Jula och leta efter vattendunkar. När jag frågade var de fanns sa man att de kanske hade några kvar. Man hade sålt många.
Jag hade tur och köpte fem stycken. Fler kan jag knappast ha här hemma. Köpte ett av deras stormkök också. Säkert inte samma kvalité som Trangia, men jag ville ha ett nytt som inte var svart av sot. Mitt Trangia köpte jag när jag var 16 år. Det har aldrig svikit mig.

Åkte sedan till Systembolaget och hämtade mitt beställda ”bubbel”. Det är återskapat av det vin som fanns i fartyget Jönköping 1916.  Missa inte artikeln, den är intressant om man är vinhistoriskt intresserad.

Därefter åkte jag till Biltema för att köpa rödsprit. Men det fanns ingen. Istället drack jag kaffe och åt en räkmacka.

Sedan var det dags att åka till Stora Coop och prepshoppa. Men det gick verkligen inte speciellt bra.

Det var nästan helt tomt i hyllorna. De två ensamma burkarna med köttbullar fick i alla fall följa med hem och sedan lite soppkonserver.
Någon rödsprit fanns inte heller eftersom folk hamstrat. Men på vägen hem köpte jag de två sista flaskorna på macken hemma. Hade tänkt köpa tre, men det fanns bara två. De kollade till och med på lagret åt mig.

Väl hemma tittade jag på I vår herres hage och åt sushi jag köpt. Sedan gick jag och tupplurade två timmar.

F ringde och jag gick upp till honom och kattpojkarna. Jag hade köpt varsin semla eftersom det är fettisdag idag. Köpte wienersemlor eftersom han inte är så förtjust i vanliga.

När jag var tillbaka hemma satte jag mig en stund i köket och lyssnade på ljudbok. Bestämde mig för att ta tag i livet nästa dag.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ganska misslyckad shopping

 1. znogge skriver:

  Så typiskt att hamstra i stället för att tänka att det skulle kunna räcka till fler. Även om man är sig själv närmast så tycker jag det är ett osympatiskt drag tyvärr.
  Här blev det också semlor men bara till Husse och lilla S. Själv avstod jag.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, men samtidigt så är det troligen rätt att lägga upp ett preplager. Jag har bestämt mig för att inte dö av mat- och vattenbrist om det blir strömlöst. Risken för att elförsörjningen slås ut är ganska stor. Blir det inget så har jag mat hela sommaren. För jag tänker fylla på mitt ager vartefter det finns något att köpa.

   Semlor är väl inte min drömbakelse, men just idag kändes det rätt.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jaha, du preppar du också! Jag har läst att det börjar bli tomt på hyllorna när det gäller både det ena och det andra. Jag har funderingar på om det är någon idé för mig att lägga upp några lager. Skulle de där galningen Putin komma på idén att invadera Gotland är det väl lika bra att inse att nu är det slut.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag tänker så här, helt i enlighet med sinnesrobönen. Jag ska åtgärda det jag kan, släppa det jag inte kan påverka och inse skillnaden.

   Jag tänker att risken för elavbrott är stor. Ryssland är bra på cyberattacker och slår de ut styr- och reglersystem blir det elbrist. Troligen totalt strömavbrott. Det tänker jag inte dö av. Jag ska ha mat och vatten.
   Blir det riktigt krig med bombningar så tänker jag fly, men i övrigt kan jag inte göra något åt det. Jag har en idé om hur jag och F ska fly. Om han vill följa med. Han tänker inte ens preppa. Han anser att Ryssland är för svaga för att angripa hela Europa och Sverige. Så tänker inte jag.

   Men Ingrid, klart du ska fly från Gotland om han invaderar! Visst har du släktingar i Stockholm? Fast där är det inte heller säkert förstås. Men du kan ju inte sitta där bara och vänta. Men i nuläget är det bara mat och vatten man ska säkra.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *