Fettisdagsbullar och positioner – Bloggutmaning i mars 1 & 2

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i mars med en fråga att besvara varje dag.

 

Fettisdagen eller semmeldagen. Kär dag har många namn. Vad använder du?

Det beror lite på i vilket sammanhang jag pratar om dessa bullar och också med vem jag pratar.
Fettisdagen är en kristen religiös dag då man får äta ordentligt före fastan. Den som vill läsa mer om olika traditioner runt fastlagstisdagen kan klicka på länken till wikipedias text.
När jag pratar med uppenbart sekulära personer brukar jag säga semmeldagen. Dessutom är semlor inget jag håller traditionellt på och det händer att jag äter dem redan i december då de nuförtiden ofta dyker upp i affärerna.

 

Början, mitten eller slutet?

Beror väl på vad det handlar om. Vem vill börja i mitten av en bok eller film? Då hänger man ju inte med. Men början och slutet på en limpa är ju lite extra gott. I alla fall om man gillar kantbitarna. Jag är ofta entusiastisk inför att börja med nya projekt, men i mitten kan det vara både segt och jobbigt och då blir slutet en befrielse.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i mars 2022, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fettisdagsbullar och positioner – Bloggutmaning i mars 1 & 2

 1. Ingrid skriver:

  Jag äter semlor, men av någon anledning säger jag Fettisdagen och inte semmeldagen. Nu är den passerad, så nu blir det inga flera semlor i år. Den sista åt jag till frukost igår morse.
  Tänk så många filmer man sett en snutt av hit och en dit, men aldrig början och kanske inte slutet heller.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Själv säger jag alltid fettisdagen och tycker att semmeldagen låter helkonstigt faktiskt. Det kan finnas klara fördelar med att börja från början men ibland kan man komma in i en film ändå. När det gäller skönlitterära böcker börjar jag alltid från början i alla fall.

  Kram och god onsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *