Gott och blandat

En blandad dag med några större punkter på programmet.

  • Plugga
  • Fixa håret
  • Tvätta
  • Ett antal punktinsatser på städfronten
  • Styrelsemöte i studentkåren

Jag sov som vanligt senaste tiden, oroligt och dåligt. Är så stressad nu. Men trots att jag vaknade en halvtimme före alarmet fick jag ihop drygt 7½ timme. Fick duga.

Upp och drack kaffe och fortsatte sedan att läsa där jag slutade igår när jag bara inte orkade mer.

Tog en paus och lyssnade på pressträffen. Den blev jag ju inte mindre stressad av precis. Sverige rustar för krig. Vi andra ska hjälpa till och så ska vi förstås se till att ha egna förråd. Det tog man inte upp idag, men det lyssnade jag på igår.

Fixade med håret och la i färg medan jag lyssnade på diskussionen efter pressträffen. Mest förvirrande och deprimerande.

Gjorde mer kaffe och fortsatte plugga. Platon, eller var det Sokrates, sa ju att man ska studera filosofi för att lära sig dö. Det är väl det vi får inrikta oss på nu. Annars brukar jag säga att jag läser filosofi för att hitta meningen med livet.

Klockan 11 var jag på plats i tvättstugan och efter att sanerat det värsta kunde jag börja tvätta. Någon hade använt tvättstugan som soprum och det var en hög med skräp av olika slag.

Precis när jag var klar kom en av förvaltningens anställda, eller inhyrda, för att byta sopsäck. Han bara suckade och vi pratade en stund om hur det såg ut. Han sa att han jobbade i många bostadsrättsföreningar och att ingen av dem var så hemsk som vår. Det sa ju även hon som städade före dem som har städningen nu. Vår förening är den värsta i hela Stockholm. Hur kul är det på en skala? Ifall nu någon trodde att mitt klagande handlar om att jag är extra känslig. Jag står ut med det mesta. Men det finns trots allt en gräns även för mig.

När jag var klar åt jag lite och tupplurade sedan tre kvart innan jag skulle åka till Uppsala. Vi skulle vara i P:s verkstad. Jag hittade perfekt med google kopplad till bilens gps. Styrelsemötet hade vi på deras kontor. Sedan gick vi ner i hennes verkstad där det egentligen var meningen att vi skulle prova på att dreja. Men klockan var lite för mycket för det och vi kom överens om att träffas längre fram och bara ägna oss åt leran. Kanske äta tillsammans och sova över.

                                                                      Konstnär Paula Lundberg

Efteråt skjutsade jag K och hennes trevliga tax Gunnar hem. De bor inte så långt från mig. Sedan åkte jag hem, tog på mig pyjamas och morgonrock. Nytvättade och sköna. Klockan var över halv elva och det var mer eller mindre sovdags.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *