Fem en fredag v. 10: Trängsel

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Finns det någon trängsel du undviker?
 2. Vilken var den senaste större folksamling du deltog i?
 3. Har pandemin medfört någon ändrad vana hur du hanterar trängsel?
 4. Vad är det längsta du stått i kö?
 5. Var trängs du mest?

 

 1. Jag försöker verkligen undvika all trängsel.
 2. Precis före pandemins utbrott var jag på Louvren och såg utställningen om Leonardo da Vinci. Det var den största utställning som hittills gjorts om honom och det var enormt mycket folk och trångt.
 3. Jag undviker all trängsel och väljer oftast egen bil framför kollektivtrafik. Speciellt i Stockholm. Om jag behöver åka kollektivt försöker jag välja tider då det är förre som reser. Men ibland måste jag åka trots att jag inte vill.
 4. I flera timmar för att få biljett till utställningen om Frida Kahlo på Victoria & Albert i London. Det gick inte att förbeställa på nätet eftersom efterfrågan var så stor. Jag var där innan de öppnade och när jag kom var det redan kö. Jag tror att det var vid 14-tiden jag fick komma in till själva utställningen. Det var i oktober 2018.
 5. Kollektivtrafiken. I Stockholm. Men också i andra stora städer.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fem en fredag v. 10: Trängsel

 1. var i Louvren för typ fyrtio år sedan och missade Mona Lisa, vår Paris-resa inställt ett par år nu… åkt i nästan tomma bussar under pandemin, fått tre vaccin och lever ganska normalt, ha en trevlig fredag!

 2. Du är som jag, dvs undviker trängsel. Ja de var så där långt tillbaka man var i en större folksamling. Vi hade tur och gjorde vår drömresa till USA precis innan det bröt ut. Jag kan inte åka kollektivt, har aldrig kunnat sedan jag var ung o bodde hemma endast då bodde jag i stan. Köer är jobbiga, jag försöker undvika dem och vara i tid men till biljettsläpp till shower och dyligt är inte lätt att undvika köer.
  Kramiz

 3. it_is/Anette skriver:

  Oj så skoj det måste ha varit att se Leonard da Vinci utställningen, det är sånna tillfällen man står ut med mycket folk… Dina svar är väldigt lika mina, där tänker vi lika – om trängsel. 🙂
  Ha en fin helg.

 4. Kina skriver:

  Vi är fler och fler som undviker trängsel. Så det är väl något som kommer sig (till en del) av pandemin. Men ibland blir det väl så att man trängs, bara för att man vill något väldigt mycket, som att se en föreställning, konsert, utställning av något slag. Ha det gott!

 5. znogge skriver:

  Även om pandemin delvis håller på att avklinga eller så har den bara hamnat i skymundan så undviker jag fortfarande trängsel. Det sitter liksom i ryggmärgen och jag ser ingen anledning att ändra på det. Den värsta kön och trängseln var nog vid Sixtinska kapellet i Rom. Knökfullt inne i kapellet och då menar jag verkligen knökfullt. Vill inte tänka på vad som kunde hänt om det börjat brinna…

  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

 6. Ingrid skriver:

  Nu har man verkligen fått in rutin på att undvika trängsel och hålla sig ur vägen. Ännu är det ju lugnt i butikerna, men man vet ju hur det blir till sommaren. Då gäller det verkligen att välja rätt tid att handla.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

 7. Susjos skriver:

  Jösses som du fick vänta på den där utställningen i London! Puh, hoppas den var bra!
  Ja, man undviker att åka kollektivt här i stan under rusningstrafik i alla fall, om man kan!
  Ha en fin helg!

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  undviker gärna alla former av trängsel. men ibland kan en inte råda över omständigheterna själv. att hålla avstånd sitter i ryggraden numera. blir upprörd när folk hostar på mig!

 9. Pingback: Fem en fredag v. 11: Blandat - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *