Det är våren, ja det är våren…

Vaknade en stund före alarmet och hann med kaffe och en stund pluggande innan det var dags att klä mig och åka in till stan.

Jag hade tänkt börja med frukost på Sturekatten, men möttes av detta anslag.

Caféet var stängt och efter lite googlande fick jag veta att det gått i konkurs för nästan exakt ett år sedan, den 5 mars 2021. Så tråkigt!
Jag var där med min mamma som barn och som tonåring. Jag har också varit där oräkneliga gånger under åren. Sturekatten hade funnits sedan 1924 och min mamma hade varit där på den tiden då hon bodde i Stockholm tidigt 1930-tal.

Jag letade sedan länge innan jag hittade ett café, för flera av mina ställen där jag brukade gå före pandemin var borta. Det fick bli Starbucks. Inget fel på det, men trist att det snart bara finns dessa kedjor som finns överallt.

Det blev i alla fall frukost. Kaffe och en bagel med ost och paprika. Lugnt och skönt var det också. Nästan inget folk alls.

Efter frukosten svängde jag om hörnet och gick in på Gudrun Sjödén på Regeringsgatan. En klänning och en kofta i matchande nyans fick följa med hem.

Sedan promenerade jag ut till Djurgården. På vägen gick jag förbi ett av mina favorithus.

Som ett litet slott i miniformat ligger det utefter vägen. Om de var mitt skulle jag sitta uppe i tornet och skriva.

Målet för dagen var Liljevalch och Vårsalongen. Den är ett av mina ”måsten” som jag inte vill missa.

    Online dating av Adam Lexar

Pandemic Life – Handla en och en. Undvik platser med trängsel av Lisbet Spöndly

Pandemic Life – Arbeta hemma om du kan av Lisbet Spöndly

HHalvstygnsmaran av Krister Persson

Mormor Mori av Simon H Danielsson

Deer Wolf av Joakim Johansson

Balkongen 1991 av Aida Chehrehgosha

Never alone av Frida Foberg


Livet i tingen vi lämnar av Jette Andersen

Poesin av Tomas Herngren

Nära men långt bort, långt bort men nära av Lovisa Axellie

Jag har valt ut 11 av konstverken här, men har du möjlighet så tycker jag du ska gå och se utställningen. Den pågår till den 10 april.
Hade tänkt kommentera bilderna och varför jag valt just dessa. Men det blev så långt ändå så du får själv fundera över bilderna.

När jag tittat färdigt var det lunchdags och jag gick till Blå Porten.. Där var det hur mycket folk som helst. Både ute och inne.
Jag satte mig ute och fick först nöja mig med ett bord i skuggan. Men så fort det blev ledigt i solen bytte jag bord.Fiskgryta med aioli och räkor. Till det ett glas av husets vita. Det var så gott och jag hade gärna suttit kvar längre, men jag insåg att det var bra att lämna platsen till någon annan.

På vägen tillbaka såg jag mängder av vårblommor. Solen värmde skönt och det var vår i luften trots att termometern nog inte visade så många grader.

Jag gick till Kungsträdgården och tog T-banan hem. Jag är inte van vid så mycket folk och trafik. Har inte haft en stadsdag inne i Stockholm på det här sättet sedan före pandemin. Har mest hållit till i mindre städer.

När jag kom hem tupplurade jag lite och sov nästan 1½ timme. På kvällen åkte jag och hämtade F som lämnat tillbaka en hyrlastbil vid Kungens kurva.

På vägen hem tog vi en sväng förbi Rotebro och jag köpte bland annat en prinsessbakelse som jag ätit till kaffet ikväll.

Jag har en till imorgon också för affärerna envisas med att förpacka dem två och två. Det är ytterst sällsynt att man kan hitta en bakelse i enpack.

Avslutade kvällen med lite playTV och la mig sedan eftersom jag planerat saker imorgon som kräver att jag går upp ganska tidigt.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det är våren, ja det är våren…

 1. znogge skriver:

  Vilken bra och varierad dag det blev. Vårtecken är ljuvliga och nog njuter vi av dem. Mitt i det jobbiga behöver vi normalitet!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, vi behöver normalitet i vardagen.
   Martin Luther lär ha sagt: ”Även om jag visste att jorden skulle gå under i morgon, skulle jag plantera ett äppelträd idag”. Lite så tänkte jag nog när jag köpte en ny klänning idag. För om vi alla går under behövs den ju inte. Men jag hoppas på att livet ändå fortsätter.

   Sov gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Oj så mycket vackert du har sett i dag och tänk att det gick att sitta ute och äta. Det kunde man inte göra på Gotland, det är en sak som är säker.
  Sturekatten tror jag mig minnas från min barndom när vi var i Stockholm med mamma och pappa. Det hörde till att vi skulle gå dit.
  Ha en god natt!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, Sturekatten trodde man ju skulle vara kvar ”i evighet”. Blev riktigt ledsen att den är borta.
   I solen var det riktigt skönt, men i skuggan var det riktigt kallt. Ä dröjer den riktiga vårvärmen.
   Sov gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *